Djokovic pierde în faţa lui De Miñaur cu două săptămâni înainte de Australian Open; alertă pentru o accidentare la încheietură [video]

Alex de Minaur vs Novak Djokovic (screenshot via Youtube)
Mioara Stoica
03.01.2024

Novak Djokovic a suferit prima înfrângere a sezonului şi prima în Australia în ultimii şase ani, cu 6-4 6-4 în faţa lui Alex De Miñaur, care a permis Australiei să conducă cu 1-0 în faţa Serbiei, miercuri, 3 ianuarie, în sferturile de finală ale United Cup.

Marţi, 2 ianuarie, Djokovic a fost afectat de o problemă la încheietura mâinii drepte, în meciul câştigat de Serbia împotriva Cehiei. Astfel, numărul unu mondial a trebuit să fie asistat din nou de fizioterapeut înainte ca De Miñaur să obţină un break în ultimele minute câştigând primul set.

Djokovic, campionul de la Australian Open, şi-a cedat din nou serviciul, oferindu-i lui De Miñaur un avantaj de 4-3 în setul al doilea şi a salvat trei mingi de meci mai târziu, dar nu a putut evita înfrângerea şocantă înaintea primului Grand Slam al anului, care va avea loc la sfârşitul acestei luni.

"Ştiam că, probabil, nu voi fi la 100% din punct de vedere fizic, emoţional şi mental în prima săptămână a sezonului. Nici eu nu mă aşteptam la asta", a declarat Djokovic la conferinţa de presă de după meci. "Nu am fost la nivelul meu, dar a fost una dintre acele zile în care nu m-am simţit bine pe teren, iar adversarul meu a jucat foarte bine. Asta este tot ce pot spune”.

"Cred că voi fi bine, sincer", a adăugat Djokovic când a fost întrebat despre încheietura sa. "M-a afectat destul de mult, mai ales la forehand şi la serviciu. Am destul timp, cred că suficient timp pentru a mă pune în formă pentru Australian Open".

Djokovic a primit tratament de la fizioterapeutul sârb Viktor Troicki în timpul meciului. Cu toate acestea, el nu a reuşit să întoarcă meciul cu De Miñaur, ceea ce a lăsat seria sa la nivelul Lexus ATP Head2Head la 1-1, informează ATP TOUR.

Djokovic avea o serie de 43 de victorii consecutive în Australia şi se pregătea să cucerească al 11-lea său titlu la Melbourne Park, după ce a pierdut ultima dată în această ţară în faţa lui Chung Hyeon în turul patru al ediţiei din 2018, când a fost împiedicat de o problemă la cot.

"Este extrem de special", a declarat De Miñaur, numărul 12 mondial, după cea mai mare victorie din cariera sa. "Novak este un competitor incredibil şi ceea ce a făcut pentru acest sport este foarte special. Este suprarealist, incredibil şi mă bucur să o fac aici, la Perth şi în Australia".

"În cele din urmă, când te confrunţi cu Novak, trebuie doar să mergi acolo, să încerci să te distrezi, să te bazezi pe tine şi, orice s-ar întâmpla, să continui să lupţi până la final. Astăzi a fost ziua mea. Sunt fericit că am obţinut victoria. Înseamnă foarte mult", a conchis De Miñaur.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor