Dionis Cenuşă: Toţi politicienii R. Moldova fac presiuni asupra judecătorilor

Este curios faptul că toţi politicienii din RM, după ce fac presiuni asupra justiţiei, cred că fac cetăţenilor „un bine” uitând că dublele standarde sunt o nenorocire pentru orice ţară, afirmă Dionis Cenuşă.
Dionis Cenuşă, analist politic de la Chişinău
Dionis Cenuşă, analist politic de la Chişinău (facebook.com/Expert-Grup)

Politologul Dionis Cenuşă consideră că „toţi, exclusiv toţi din politica moldovenească” au un obicei foarte urât de a face presiune asupra judecătorilor. Unica diferenţă din spatele presiunilor fiind motivaţia politică.

În opinia expertului, cel mai curios ar fi faptul că toţi oficialii, nu ştiu de ce, „cred că (ne) fac un bine”.

Nimeni nu a auzit despre crearea unor precedente. Însă dublele standarde şi precedentele sunt o nenorocire pentru orice ţară, fie că e vorba de politică sau de justiţie, scrie analistul pe pagina sa de socializare referindu-se la recentele presiuni din partea lui Igor Dodon şi a socialiştilor asupra judecătorilor Curţii Constituţionale (CCM).

„Lăsaţi Curtea Constituţională în pace. Nu o cer eu. Asta este solicitarea judecătorilor constituţionali”, a conchis Dionis Cenuşă.

Noul preşedinte al Curţii Constituţionale a Moldovei, Domnica Manole, a informat miercuri, în cadrul unui briefing de presă, că judecătorii CCM sunt supuşi presiunilor şi intimidărilor din partea politicienilor de la Chişinău, creându-se astfel o situaţie tensionată de natură să afecteze activitatea instituţiei.