Criza bunului simţ. Expert: Guvernul Chicu trebuie demis. În plină pandemie are altă prioritate – campania electorală a lui Dodon

Guvernul Chicu minte zilnic populaţia, se ceartă cu UE, cheltuie bani pe lucruri inadecvate, bagă scheme la achiziţia de echipamente pentru medici, de aceea trebuie demis, afirmă Valeriu Paşa.
Valeriu Paşa, activist civic din R. Moldova
Valeriu Paşa, activist civic din R. Moldova (valentina ursu/facebook.com)

Activistul de la watchdog.md Valeriu Paşa consideră că în Republica Moldova problema nu e pandemia în sine, ci este felul dezastruos în care pandemia şi criza social-economică (nu) sunt gestionate. „Guvernul Chicu trebuie demis întrucât are altă prioritate - campania lui Dodon!”.

Acesta susţine că opoziţia de la Chişinău se ocupă cu nimicuri. Singura soluţie este un alt Guvern „dacă nu vrem să distrugem tot sistemul medical şi să ne alegem după, cu o criză din care să ieşim abia în 10 ani”. Şi aici nu e vorba de coalizare cu PD, Sor, Candu etc. E despre raţiune elementară.

Activistul atenţionează că Guvernul Chicu minte zilnic populaţia, se ceartă cu UE, cheltuie bani pe lucruri inadecvate, bagă scheme la achiziţia de echipamente pentru medici, care şi aşa nu au ajuns, nu testează personalul medical şi persoanele care au avut contact cu bolnavi, nu îl pun la punct pe Dodon care zilnic, contrar legii, se amestecă în munca lor. Ion Chicu a demonstrat că nu poate ieşi din voia lui Dodon. Să vină cei care îşi vor executa fişa postului.

În opinia expertului, R. Moldova are nevoie de un guvern tehnocrat, pro-european. Cu uşile deschise la Bruxelles, Washington, Bucureşti, Kiev, care să nu sară la gâtul Rusiei fără ocazie. Un Executiv de profesionişti care să aibă un singur obiectiv - scoaterea ţării din criză. Să nu joace pentru niciun partid.

„Igor Dodon este toxic, trebuie izolat. Consider că toţi deputaţii trebuie să discute: Blocul ACUM, PD, deputaţii neafiliaţi, chiar şi cei din partidului lui Sor, cu majoritatea socialiştilor (care înţeleg în ce hău îi duce Igor Dodon) şi să investească un astfel de Guvern. Inclusiv pentru a asigura alegeri democratice”, a adăugat Valeriu Paşa precizând că nu e vorba de crearea oricărei coaliţii. E o chestie de bun simţ în situaţia dezastruoasă în care se află R. Moldova.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe