Dionis Cenuşă: În Chişinău se va vota pentru răul cel mai mic, din perspectiva geopolitică

Primăria municipiului Chişinău
Primăria municipiului Chişinău (Epoch Times)

Politologul Dionis Cenuşă constată că politicienii antrenaţi în alegerile locale din Republica Moldova care nu au soluţii realiste şi nu pricep miezul problemelor se aruncă în spectacol geopolitic sau scutură cuibul conspiraţiilor, care deseori apelează mai uşor la votanţi. „Alegerile locale riscă a fi geopolitizate, iar cel mai mare risc planează asupra Capitalei.”

„Din păcate, ca şi alte multe dăţi, în Chişinău se va vota pentru răul cel mai mic, din perspectiva geopolitică. Năstase de asta şi-a intensificat retorica pro-română”, a adăugat analistul specificând că ciocnirile verbale între Năstase şi Ceban nu lasă îndoieli despre profesionalismul dubios al candidatului ACUM, ceea ce împiedică testarea profesionalismului socialiştilor.

În concluzie, Dionis Cenuşă a ţinut să sublinieze că şi de această dată cetăţenii nu vor fi martorii unui vot util. „Pur şi simplu, nu ai pentru cine acorda un vot util.”

La alegerile locale generale din Republica Moldova, care au avut loc la 20 octombrie, au fost aleşi 518 primari, iar în 380 de localităţi va avea loc turul doi de scrutin la 3 noiembrie, întrucât niciunul dintre candidaţi nu a acumulat majoritatea voturilor.