Din 14 iunie, călătoria cu microbuzul ar putea costa 5 LEI

În urma unui accident ce a avut loc marţi cu implicarea unui microbuz din Chişinău, soldat cu 17 răniţi, Poliţia Rutieră a înăsprit controalele şi amenzile pentru şoferii de microbuze. Agenţii de circulaţie au început a verifica dacă maxi-taxi-urile nu sunt supraîncărcate şi dacă şoferii au actele în regulă.
Ana Chitoroagă
01.06.2012

În urma unui accident ce a avut loc marţi cu implicarea unui microbuz din Chişinău, soldat cu 17 răniţi, Poliţia Rutieră a înăsprit controalele şi amenzile pentru şoferii de microbuze. Agenţii de circulaţie au început a verifica dacă maxi-taxi-urile nu sunt supraîncărcate şi dacă şoferii au actele în regulă. Primarul Chişinăului, Dorin Chirtoacă, a cerut interzicerea transportării pasagerilor în picioare, dar şi suplinirea banchetelor din microbuze, precizând că va solicita de la Consiliului Municipal majorarea tarifului pentru o călătorie cu până la cel mult 10 lei.

Cu toate acestea mulţi şoferi continuă să ignore normele de circulaţie, punând astfel în pericol siguranţa călătorilor.

Şi astăzi, vineri 1 iunie, şoferii microbuzelor de pe mai multe linii din sectoarele Ciocana şi Râşcani au intrat în grevă, fiind nemulţumiţi de controalele Poliţiei Rutiere din ultimele zile şi amenzile aplicate.

În cadrul unei şedinţe la Direcţia Transport a Primăriei, administratorii de rută au cerut ca tariful pentru călătoria cu microbuzul să se majoreze de la 3 lei la 5 lei. Ca urmare solicitarea şoferilor va fi inclusă pe ordinea de zi a şedinţei Consiliului Municipal la 14 iunie.

Potrivit Publika.TV, în acest sens Preşedintele Asociaţiei Transportatorilor Privaţi, Ion Mămăligă, a declarat: "În cadrul şedinţei de astăzi s-a discutat ca solicitarea privind majorarea tarifului să fie dezbătută pe 14 iunie la Consiliul Municipal. Aşteptăm decizia CMC. Şoferii au dreptate atunci când solicită 5 lei".

Totodată şoferi, care au declarat grevă, susţin că se vor întoarce la lucru doar atunci când va exista o hotărâre privind noul tarif majorat până la 5 lei.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor