Şoferii din Capitală doresc insistent majorarea tarifului la călătoria cu microbuzul

Ana Chitoroagă
19.04.2012

Administratorii firmelor de microbuze din Capitală insistă asupra majorării tarifului la călătoria cu microbuzul, dar încă nu ştiu cu cât.

Potrivit primarului Capitalei, Dorin Chirtoacă, şoferii de microbuze sunt în campanile electoral şi încearcă să le sugereze autorităţilor că, în cazul în care tariful de călătorie nu va fi majorat, ei nu vor respecta regulamentele de circulaţie şi de transport al călătorilor.

În acest context, şeful Direcţiei Transport, Adrian Boldurescu a precizat că "administratorii au câteva lucruri neclare, deoarece în metodologia de calcul, solicită de la cinci, la şase, şapte lei, iar într-o scrisoare comună solicită patru lei şi apoi cinci. Trebuie să avem o abordare mult mai serioasă şi mai profundă ca să vedem care e realitatea".

Dorin Chirtoacă a avut o reacţie dură faţă de acţiunile administratorilor firmelor de microbuze, declarând "Se încearcă să fim cumpăraţi acum de către unii. Haideţi să ne daţi tarif de patru sau de cinci lei şi ne-am trezit că vrem să facem mai multă ordine în domeniu. Acum e un fel de campanie electorală pentru transportatori".

Ca reacţie de răspuns asupra celor spuse de primarul capitalei, preşedintele Uniunii transportatorilor privaţi, Ion Mămăligă, a afirmat că administratorii au ajuns la concluzia că tariful de cinci lei pentru o călătorie ar fi varianta optimă, explicând "Eu nu ştiu despre ce fel de campanie electorală este vorba, ce înseamnă metafora asta de campanie electorală. Am spus întotdeauna că, indiferent de tarif, este mare, mic, real, ireal, regulamentul circulaţiei rutiere este obligatoriu şi executoriu pentru toţi operatorii".

Precizăm că încă acum câteva luni, administratorii liniilor de microbuz au cerut creşterea tarifului, motivând cu preţul mare pentru carburanţi. Iar decizia finală va aparţine Consiliului Municipal care urmează să stabilească preţul final al biletului. În prezent, călătoria cu microbuzul costă 3 lei, iar ultima scumpire a avut loc acum şase ani.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor