Şoferii cer scumpirea biletelor de călătorie cu microbuzul în Capitală

Până la cinci lei s-ar putea scumpi biletele de călătorie cu microbuzul. Aceasta este una din cerinţele şoferilor de microbuze din Capitală, deoarece s-au ridicat preţurile la carburanţi. În cazul în care solicitările transportatorilor nu vor fi luate în calcul, aceştia vor protesta.
Ana Chitoroagă
10.04.2012

Până la cinci lei s-ar putea scumpi biletele de călătorie cu microbuzul. Aceasta este una din cerinţele şoferilor de microbuze din Capitală, deoarece s-au ridicat preţurile la carburanţi.

În cazul în care solicitările transportatorilor nu vor fi luate în calcul, aceştia vor protesta.

Totodată, transportatorii din Capitală doresc majorarea preţului biletelor în cel mai scurt timp.

Mai mult decât atât, şi şoferii de microbuze din ţară cer majorarea, cu aproape 50 la sută, a taxei pentru călătoriile interurbane. În cazul în care autorităţile nu vor da curs solicitării, aceştia se vor adresa în instanţă.

În acest context, Eugen Daţco, directorul executiv al Uniunii Transportatorilor, a menţionat că "Tariful real ca transportatorii să poată activa este în jurul de 1 leu. Noi am solicitat să fie 50 de bani, asta e deja jumătate din tariful real".

În acelaşi timp, viceministrul Transporturilor, Boris Gherasim, a precizat că "E posibil să examinăm posibilitatea şi noi ne-am expus. Am avut mai multe întâlniri, a avut loc şedinţa comisiei tripartite să ne întoarcem la tariful vechi care a fost la 42 de bănuţi de kilometru. Cu 10-11%, aceasta este doar o discuţie".

Precizăm că în urma ultimei scumpiri din 8 aprilie, preţul unui litru de benzină a crescut cu 60 de bani. Astfel încât un litru de benzină cu cifra octanică 100 costă 18 lei şi 24 de bani. Cea cu cifra octanică 95 se vinde cu 17 lei şi 79 de bani/litru. Iar cea cu cifra octanică 92 costă în medie 17 lei şi 49 de bani/ litru. Un litru de motorină costă 17 lei şi 24 de bani.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor