Videanu: Ponta să facă publice datele despre Hidroelectrica,să se vadă cine a prejudiciat instituţia

Epoch Times România
12.06.2012

Fostul ministru al Economiei Adriean Videanu i-a cerut marţi lui Victor Ponta să facă publice datele referitoare la activitatea Hidroelectrica, pentru a se vedea cine a prejudiciat instituţia, PSD sau PDL, adăugând că îl invită pe primul-ministru la o dezbatere publică pe această temă.

"Premierul Victor Ponta vorbeşte mult. Şi prost. Avalanşa de acuzaţii, fără probe, ale domnului mai sus amintit, dăunează grav informarea corectă a opiniei publice”, spune Adriean Videanu într-un comunicat remis marţi.

"În consecinţă, îi cer lui Victor Ponta să facă publice toate datele referitoare la activitatea Hidroelectrica pentru ca cetăţenii să afle, cu probe evidente, cine sunt cei care au prejudiciat instituţia: PSD sau PDL", mai spune fostul ministru al Economiei, adăugând că îl invită pe Victor Ponta la o dezbatere publică pe această temă "extrem de serioasă". "Totodată, îl provoc pe Victor Ponta la o dezbatere publică pe această temă extrem de serioasă, pe care o tratează ca pe un simplu joc politicianist. Îi reamintesc lui Victor Ponta că îl aştept, şi în instanţă, să răspundă pentru calomniile pe care le-a făcut la adresa mea", a mai precizat Videanu.

Democrat-liberalul a precizat că în situaţia în care primul-ministru refuză să prezinte informaţiile şi "fuge" de dezbaterea politică înseamnă că "nu ştie despre ce vorbeşte”.
"În cazul în care Victor Ponta refuză să prezinte informaţiile reale şi fuge de dezbaterea publică la care îl provoc, înseamnă că, ori Victor Ponta nu ştie despre ce vorbeşte când abordează acest subiect, ori încearcă, prin diversiune, să-i protejeze pe adevăraţii vinovaţi”, a conchis Adriean Videanu.

Premierul Victor Ponta a anunţat marţi că se vor pune la dispoziţia DNA documentele din care rezultă prejudicierea Guvernului prin contractele bilaterale realizate de Hidroelectrica, prelungite în perioada mandatului lui Adriean Videanu.

"Eu o să pun la dispoziţia DNA, şi o să punem în perioada imediat următoare, toate documentele din care rezultă prejudicierea Guvernului, ca principal acţionar al Hidroelectrica, prin acele contracte bilaterale şi sunt convins că justiţia – eu nu pot să merg dincolo de asta – dar sunt convins că justiţia nu se va da în lături să ne spună cine e vinovat”, a spus el. ”Contracte semnate de Hidroelectrica în mandatele unor miniştri şi prelungite în perioada mandatului domnului Videanu”, a mai afirmat Ponta.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor