DIICOT a reînfiinţat Biroul de Terorism. "Există suspiciuni de finanţare a terorismului din România"

DIICOT a reînfiinţat Biroul pentru Terorism în cadrul Serviciului de Terorism preexistent, decizie luată în contextul ultimelor atenatate de la Bruxelles.
DIICOT
DIICOT (Eugen Horoiu/Epoch Times)

Există suspiciuni de finanţare a terorismului inclusiv din România, a declarat vineri procurorul-şef al DIICOT, Daniel Horodniceanu, care a anunţat că, după o pauză de doi ani, a fost reînfiinţat Biroul de Terorism.

"Există suspiciuni de finanţare de terorism inclusiv în România. DIICOT a reînfiinţat Biroul pentru Terorism în cadrul Serviciului de Terorism preexistent şi a participat în grupul de lucru pentru modificarea legii 535 pentru prevenirea şi combaterea terorismului. Una dintre propunerile noastre a fost introducerea ca infracţiune a accesului în mod repetat a site-urilor cu caracter jihadist.

Celelalte infracţiuni sunt constituirea unui grup infracţional specializat pentru infracţiunea de terorism şi pedepsirea unor infracţiuni privind luptătorii străini, pentru că nu aveam un text de infracţiune, iar România este parte la semnarea convenţiei împotriva terorismului a Consiliului Europei din 2005 devenind parte în 2007. A semnat şi protocol adiţional cred că acum două săptămâni", a declarat procurorul şef al DIICOT, citat de Mediafax.

Biroul pentru Terorism va fi format din doi procurori, ordinul de înfiinţare fiind trimis la Ministerul Justiţiei. Ulterior acesta va ajunge la CSM pentru a fi avizat.

"România este parte a Europei şi trebuie să fim pregătiţi tot timpul pentru ceea ce e mai rău. Uitaţi-vă nu mai devreme de zilele trecute ce s-a întâmplat la Bruxelles, ce s-a întâmplat anul trecut în Franţa şi aşa mai departe. Ne vom pregăti chiar dacă la noi la momentul acesta suntem la nivelul pe care l-a precizat şi directorul Serviciului Român de Informaţii, albastru precaut", a mai declarat Daniel Horodniceanu.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne