Erdogan ar fi prezis atacul din Bruxelles şi ar fi avertizat în privinţa unuia dintre teroriştii implicaţi

Rapoartele media susţin că liderul turc Erdogan a avertizat Belgia cu privire la posibilitatea desfăşurării unui atac în această ţară.
Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan.
Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan. (Captură Foto)

Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan ar fi avertizat Belgia în legătură cu unul dintre bărbaţii implicaţi în atacul de marţi din Bruxelles şi a prezis masacrul.

În iunie 2015, Turcia a capturat un terorist la graniţa turco-siriană. Acesta a fost eliberat şi trimis în Belgia, cu avertismentul că respectivul era un “luptător străin”, conform ziarului The Independent.

Erdogan nu a făcut public numele bărbatului, iar oficialii belgieni au susţinut că nu au putut să găsească nicio legătură între acesta şi terorism.

Peste 50 de persoane au fost ucise marţi, când mai multe bombe au fost detonate la Aeroportul Zaventem din Bruxelles şi la staţia de metrou Molenbeek. În plus, peste 200 de persoane au fost rănite.

Unul dintre atacatori se află încă în libertate şi căutat de forţele de ordine.

Săptămâna trecută, Erdogan a prezis exploziile în timp ce a susţinut un discurs la ONU.

“Nu există niciun motiv pentru ca bomba care a explodat în Ankara să nu explodeze în Bruxelles sau în oricare alt oraş european. În ciuda acestei realităţi clare, ţările europene nu acordă nicio atenţie”, a declarat el, conform agenţiei ruseşti de ştiri RT.

Erdogan a acuzat extinderea terorismului asupra ţărilor şi organizaţiilor care îl susţin, inclusiv Partidul Muncitorilor din Kurdistan (PKK).

În plus, preşedintele turc a criticat UE şi a susţinut că statele lumii trebuie să lucreze împreună pentru a elimina terorismul.

“Aş dori să subliniez faptul că suntem pregătiţi să oferim orice fel de suport aliatului nostru Belgia”, a susţinut Erdogan după atacurile din Bruxelles.

Turcia a anunţat de asemenea că este pregătită să colaboreze cu Israelul pentru a combate terorismul. Erdogan a discutat miercuri despre această chestiune cu preşedintele israelian Reuven Rivlin, în cadrul unei convorbiri telefonice, conform Jerusalem Post.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe