Diaconescu: Ultima variantă e să mergem cu banii cash în faţa Guvernului; sperăm să nu ne lichideze

Dan Diaconescu a spus sâmbătă seară că el şi echipa sa caută o modalitate legală de a plăti salariile angajaţilor de la Oltchim, dar aşteaptă o soluţie şi de la premierul Victor Ponta, susţinând că luni va merge în faţa Guvernului cu sacii de bani şi csperă să nu-i "lichideze” premierul sau SPP-ul.
Dan Diaconescu (Epoch Times România)
Epoch Times România
30.09.2012

Dan Diaconescu a spus sâmbătă seară că el şi echipa sa caută o modalitate legală de a plăti salariile angajaţilor de la Oltchim, dar aşteaptă o soluţie şi de la premierul Victor Ponta, susţinând că luni va merge în faţa Guvernului cu sacii de bani şi speră să nu-i "lichideze” premierul sau SPP-ul.

”Deşi e sâmbătă seară şi guvernanţii nu vor să lucreze la ora asta, presupun că domnii şi doamnele de la Oltchim chiar nu prea au ce să pună pe masă şi noi chiar căutăm o formulă juridică să dăm banii angajaţilor, nu numai salariul, dar şi tichetele de masă şi banii pe concediu. Dar sigur că soluţia trebuie s-o aşteptăm de la dl Ponta, el conduce ţara, noi suntem nişte oameni amărâţi care încercăm să-l ajutăm”, a spus Diaconescu sâmbătă seară la reşedinţa sa.

Cât despre dovada că banii pentru Oltchim există, Diaconescu a spus că el şi echipa sa au cum "să demonstreze ” însă nu mai vor "să facă pe plac Guvernului", fiindcă ei vor altceva de la Guvern, şi anume ca acesta "să creeze condiţiile reale de privatizare” a combinatului.

"Povestea asta cu arătatul banilor este o pistă falsă, legea nu o prevede, sugur că am fost cu toţii atraşi în ea, a fost o pistă captivantă introdusă de dl procuror Ponta, dar gluma e glumă şi acum mai sunt doar 40 de ore până când dl Ponta trebuie să ne dea o soluţie să ducem banii la muncitorii de la Oltchim. Dl Ponta, sigur, ca mulţi dintre noi toţi, are probleme cu vederea şi vrem să-i arătăm banii, dacă tot e curios dacă îi avem sau nu, vrem să-i arătăm în formula cash. Noi ne-am rezumat până acum să arătăm nişte extrase de cont sau nişte scrisori bancare, sau scrisori de confort, acum vrem să-i arătăm şi cash, e ultima variantă pe care o mai avea: să mergem cu ei prin Piaţa Victoriei, să-l strigăm de la fereastră să se uite cu un binoclu sau o lunetă - să sperăm că nu ne şi lichidează - să vadă banii în sac şi să ne spună cum să-i ducem la cei de la Oltchim”, a mai spus Dan Diaconescu.

De asemenea, acesta a precizat că ”luni este ziua cea mai importantă” când ”vor depune nişte plângeri penale, apoi vor merge la negocieri, la ora 9: 00”, subliniind astfel că tot luni ”vor merge la bancă să scoată banii de salarii şi apoi să meargă la Vâlcea”, acest lucru fiind posibil ”doar dacă vor găsi o soluţie legală”.

Dacă nu vor găsi o soluţie legală pentru plata salariilor, patronul OTV spune că ”va trebui să aştepte până când dl Ponta găseşte soluţia” sau până când vor găsi ei o altă variantă.

”Vom negocia (luni, n.red.) cu Guvernul acesle condiţii imperative pe care noi le punem şi eu cred că e suficient până acum tot ceea ce noi am oferit Guvernului, este arhisuficient, cred că de acum încolo, dacă Guvernul refuză toate aceste lucruri, cred că muncitorii de la Oltchim sunt în mâna Guvernului şi nu mai este a noastră responsabilitatea de luni seara începând”, a mai spus câştigătorul licitaţiei pentru privatizarea combinatului Oltchim.

Dan Diaconescu a câştigat licitaţia pentru acţiunile deţinute de stat la Oltchim, acesta oferind cel mai mare preţ, de 203,149 milioane lei.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor