Negocierile pentru Oltchm se reiau luni, Diaconescu spune că guvernanţii nu vor să îi ia banii

Dan Diaconescu a declarat vineri seară, la ieşirea din sediul Ministerului Economiei, după eşecul unei noi runde de negocieri privind privatizarea Oltchim, că vrea să dea banii pe care i-a oferit la licitaţie, dar că "guvernanţii nu vor să ne ia banii şi nu vor să redeschidă combinatul".
Dan Diaconescu la ministerul Economiei, în problema OLTCHIM (Epoch Times România)
Epoch Times România
29.09.2012

Dan Diaconescu a declarat vineri seară, la ieşirea din sediul Ministerului Economiei, după eşecul unei noi runde de negocieri privind privatizarea Oltchim, că vrea să dea banii pe care i-a oferit la licitaţie, dar că "guvernanţii nu vor să ne ia banii şi nu vor să redeschidă combinatul".

El a spus că oferă guvernului un termen de 48 de ore pentru a găsi o soluţie pentru a putea plăti luni dimneaţă salariile muncitorilor din combinat.

"Noi vrem să salvăm combinatul, vrem să dăm banii pe care i-am oferit la licitaţie. Guvernanţii nu vor să ne ia banii şi nu vor să redeschidă combinatul. Noi oferim 48 de ore guvernului actual să găsească o soluţie prin care noi luni dimineaţă, la prima oră, să plătim salariile muncitorilor din combinat. Chiar dacă guvernanţii nu vor să semneze contractul de privatizare, noi vom da salariile", a spus Diaconescu.

Acesta a precizat că a cerut ca negocierile să continue şi sâmbătă şi duminică, dar că reprezentanţii guvernului au răspuns "că nu pot lucra în weekend pentru că aşa este la stat".

"Guvernanţii preferă să facă un circ mediatic insistând pe faptul că nu am arătat banii sau că nu i-aş avea. Guvernul a încălcat toate normele comerciale prezentând o parte din documentaţia noastră bancară. Am un extras de cont care atestă că avem banii", a mai precizat Dan Diaconescu.

Guvernanţii nu vor să ne ia banii şi nu vor să redeschidă combinatul. (Dan Diaconescu)

Dan Diaconescu a câştigat licitaţia pentru acţiunile deţinute de stat la Oltchim, acesta oferind cel mai mare preţ, de 203,149 milioane lei.

Premierul Victor Ponta a declarat marţi că, în cazul în care Dan Diaconescu nu va putea să plătească preţul oferit pentru preluarea acţiunilor deţinute de stat la Oltchim, atunci privatizarea va fi reluată într-o perioadă de şase luni.

Acesta a adăugat că aşteaptă data de 1 octombrie pentru a şti dacă ministerul va rămâne proprietar al Oltchim.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor