Diaconescu: La 12,00 merg să iau să merg banii de la bancă,până atunci aştept un răspuns de la Ponta

Epoch Times România
01.10.2012

Dan Diaconescu a declarat luni că în jurul orei 12.00 va merge la bancă pentru a ridica banii pentru salariile angajaţilor de la Oltchim, iar până atunci aşteaptă un răspuns de la prim-ministrul Victor Ponta cu privire la formula legală prin care poate acorda aceşti bani.

"Aşteptăm un răspuns de la prim-ministrul Victor Ponta să ne dea o formulă legală, juridică, pentru a acorda banii. Am trimis scrisori oficiale prin fax şi în formulă de registratură la Oltchim, la sindicatul de la Oltchim şi la Guvern. Aşteptăm din toate cele trei direcţii propuneri juridice până la ora 12, când ne vom deplasa la bancă pentru a ridica banii şi, apoi, în funcţie de acest răspuns sau nu, o să hotărâm aceste lucruri", a declarat Dan Diaconescu.

Acesta a subliniat că nu a lipsit nicio zi de la negocieri şi că a dorit ca acestea să aibă loc şi sâmbăta şi duminica. "Am pierdut patru zile de negocieri din cauza guvernanţilor", a mai spus Diaconescu.

Totodată, Dan Diaconescu a precizat că a plătit peste 100.000 de euro, bani pe care nu îi va mai recupera. Acesta a sugerat că aceşti bani ar trebui dai angajaţilor de la Oltchim, fiecărui angajat revenindu-i aproximativ două milioane de lei vechi.

"Vă reamintesc că am plătit o sumă de o sută şi ceva de mii de euro care există în conturile Ministerului Economiei şi care nu mai poate fi luată de mine îndărăt după ce am adjudecat licitaţia. Ea se va constitui fie în avansul sumei de 45 milioane de euro, fie va fi pierdută definitiv de către subsemnatul. Această sumă constituie, în lei vechi, aproximativ două milioane de lei de fiecare angajat Oltchim. De ce de zece zile încoace, de când am adjudecat licitaţia, Guvernul nu dă dovadă de această mostră de corectitudine şi nu dă aceste două milioane de lei angajaţilor de la Oltchim care fac foamea?", a mai spus Diaconescu.

Acesta a mai spus că intenţionează să plătească salariile angajaţilor până la finalizarea negocierilor.

"Oferta noastră e clară: nu vorbeşte doar de salariile pe o lună. Ne-am oferit ca să plătim salariile cu orice fel e risc până la sfârşitul negiocierilor pentru ca negocierile să nu fie făcute sub presiunea străzii, cum este şi normal", a mai spus Diaconescu.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor