Diaconescu afirmă că vrea să plătească salariile angajaţilor chiar dacă nu va prelua Oltchim

Dan Diaconescu la ministerul Economiei, în problema OLTCHIM (Epoch Times România)
Epoch Times România
29.09.2012

Sâmbătă, Dan Diaconescu a declarat că, indiferent dacă luni va deveni sau nu proprietarul acţiunlor Oltchim deţinute de stat, vrea să plătească salariile angajaţilor companiei şi că va merge cu banii cash la Râmnicu Vâlcea.

"Indiferent ce se va întâmpla luni la OPSPI, muncitorii de la Oltchim n-au nicio vină şi trebuie să-şi primească banii. Aşteptăm o soluţie legală să plătim noi salariile, chiar dacă nu vom fi proprietarii acţiunilor Oltchim şi riscăm să pierdem banii", a spus Diaconescu, care adăugat că se va deplasa personal la Râmnicu Vâlcea pentru a da salariile.

"Vom găsi o soluţie să se ia banii cash din conturi şi să le dăm sub o formă sau alta oamenilor", a mai precizat Diaconescu.

Dan Diaconescu a declarat vineri seară, la ieşirea din sediul Ministerului Economiei, după eşecul unei noi runde de negocieri privind privatizarea Oltchim, că vrea să dea banii pe care i-a oferit la licitaţie, dar că "guvernanţii nu vor să ne ia banii şi nu vor să redeschidă combinatul".

El a spus că oferă guvernului un termen de 48 de ore pentru a găsi o soluţie pentru a putea plăti luni dimneaţă salariile muncitorilor din combinat.

Dan Diaconescu a câştigat licitaţia pentru acţiunile deţinute de stat la Oltchim, acesta oferind cel mai mare preţ, de 203,149 milioane lei.

Premierul Victor Ponta a declarat marţi că, în cazul în care Dan Diaconescu nu va putea să plătească preţul oferit pentru preluarea acţiunilor deţinute de stat la Oltchim, atunci privatizarea va fi reluată într-o perioadă de şase luni.

Acesta a adăugat că aşteaptă data de 1 octombrie pentru a şti dacă ministerul va rămâne proprietar al Oltchim.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor