Dezvăluiri surprinzătoare despre moartea unchiului lui Kim Jong-un

Jang Song-Thaek, unchiul liderului nord-coreean Kim Jong-Un
Jang Song-Thaek, unchiul liderului nord-coreean Kim Jong-Un (JUNG YEON-JE / AFP / Getty Images)

Mass media străină scoate la iveală informaţii şocante despre execuţia unchiului lui Kim Jong-un, liderul din Coreea de Nord.

Moartea lui Jang Song-thaek, unchiul liderului nord-coreean kim Jong-un, pare a fi rezultatul unui schimb periculos de focuri între susţinătorii lui şi cei ai regimului, pentru supremaţie asupra unor zone cheie, relatează Huffington Post.

Liderul Kim Jong-un le-a ordonat forţelor sale să reia controlul asupra unor zone importante de pescuit, care erau controlate de unchiul său Jang Song-thaek, dar acesta din urmă nu a vrut să renunţe fără luptă. Bătălia s-a soldat cu moartea unui număr mare de soldaţi ai lui Kim Jong-un. Ca răspuns, tânărul lider nord-coreean a ordonat să fie asasinaţi consilierii lui Jang, anunţă New York Times. La câteva zile după aceasta, Jang Song-thaek a fost denunţat public, judecat şi executat.

Se presupune că cei doi consilieri nu au fost executaţi cu arme de foc obişnuite, ci cu mitraliere anti-aeriene. Jurnalistul japonez Yomiuri Shimbun afirma că liderul de la Phenian era "foarte beat" când a cerut asasinarea consilierilor unchiului său.

Jang Song-thaek a fost asasinat în luna decembrie pentru trădare, iar moartea lui a şocat în special pentru faptul că era considerat una dintre persoanele cele mai apropiate de Kim Jong-un. Jang a mai fost acuzat de corupţie, abuz de substanţe şi alte crime pe care mass media occidentală nu le-au putut verifica.

Cu câteva luni în urmă, unchiul lui Kim Jong-un era considerat a doua putere în Coreea de Nord şi sfătuitorul liderului.