Despre o eventuală participare a lui Ponta la CE, Blaga afirmă: „De ce să mergi acolo unde nu te pricepi?”

Fostul ministru de Interne, Vasile Blaga, la conferinţa de presa in care si-a anunţat demisia din cauza protestelor organizate de politia romana, 27 septembrie 2010 (DANIEL MIHAILESCU / AFP / Getty Images)
Epoch Times România
21.05.2012

Vasile Blaga, liderul PDL a declarat luni, după şedinţa BPN al partidului, că premierul Victor Ponta a recunoscut public „cu o sinceritate debordantă, că nu se pricepe la problemele economice”, prin urmare intenţia de a participa la CE este doar un motiv de „gâlceavă” în raport cu şeful statului.

„În ceea ce priveşte participarea la Bruxelles, l-am văzut de dimineaţă pe domnul Ponta declarând, cu o sinceritate debordantă, că nu se pricepe la problemele economice. (...) Că nu se pricepe l-am înţeles. Dar ce cauţi acolo unde nu te pricepi? De ce mergi acolo unde nu te pricepi, mai ales că discutăm de continuitate a statelor în lunile astea nu uşoare pentru Europa?”, a declarat Vasile Blaga, referitor la intenţia lui Victor Ponta de de a a solicita Parlamentului un mandat de participare la Consiliul European.

Potrivit acestuia, „Ponta uită că este premier” şi „a ridicat această temă din considerente politice”, întrucât „caută zilnic gâlceavă în raport cu preşedintele”. Liderul PDL a arătat, în context, că „miercuri, când euro a atins maximul istoric în raport cu leul, (Ponta, nr.) a făcut două drumuri – ca să ia lumină: unul la BNR şi unul la Cotroceni”.

Blaga a fost întrebat dacă Parlamentul poate decide într-adevăr cine să meargă la Bruxelles. "Nu  vreau să intru în această analiză. Dl Ponta pur şi simplu, din considerente politice, a ridicat tema asta. Eu îl înţeleg din nou. Nu vedeţi că în fiecare zi caută gâlceavă în raport cu preşedintele? Lucrul e de înţeles: domnia sa zilnic e pe televiziuni, dl Antonescu nu prea apucă. Şi atunci au anumite înţelegeri între ei, în USL. Vor fi tot mai prezente neînţelegerile şi speră să găsească motive să îi facă pe plac dlui Antonescu. N-o să găsească!", a răspuns el.

"N-o să-i răspund eu, o să-i răspundă Administraţia Prezidenţială, cu Constituţia în faţă", a conchis şeful de campanie al PDL.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor