Desfiinţarea ANI, DNA, CNSAS şi a Curţii Constituţionale, pecetluită de USL într-un acord. Victor Ponta neagă

Printr-o înţelegere secretă parafată şi semnată, liderii partidelor din USL şi liderul Sindicatului Cadrelor Militare Disponibilizate au stabilit drept obiectiv desfiinţarea instituţiilor care luptă împotriva corupţiei. Documentul a fost semnat luna aceasta de către Victor Ponta (PSD), Daniel Chiţoiu (PNL) şi Daniel Constantin (PC) în calitate de co-preşedinţi ai USL, precum şi de şi Mircea Dogaru, din partea Sindicatului Cadrelor Militare Disponibilizate. Premierul Ponta neagă semnarea documentului, spunând: "Am semnat doar pentru începerea discuţiilor".
Victor Ponta în robă de avocat (Epoch Times România)
Liviu Şerbănescu
26.07.2012

Printr-o înţelegere secretă parafată şi semnată, liderii partidelor din USL şi liderul Sindicatului Cadrelor Militare Disponibilizate au stabilit drept obiectiv desfiinţarea instituţiilor care luptă împotriva corupţiei. Documentul a fost semnat luna aceasta de către Victor Ponta (PSD), Daniel Chiţoiu (PNL) şi Daniel Constantin (PC) în calitate de co-preşedinţi ai USL, precum şi de şi Mircea Dogaru, din partea Sindicatului Cadrelor Militare Disponibilizate.

Documentul, care a fost publicat miercuri de "Adevărul" şi circulă deja pe internet, a fost semnat la data de 13 iulie 2012 şi stabileşte lista obiectivelor comune. Astfel, cei trei lideri ai USL - Ponta, Chiţoiu şi Constantin - şi-au dat acordul pentru desfiinţarea celor mai importante instituţii de luptă împotriva corupţiei: Direcţia Naţională Anticorupţie, Agenţia Naţională de integritate, Consiliul Naţional de Studiere a Arhivelor Securităţii şi Curtea Constituţională.

Contactat ulterior publicării documentului, Mircea Dogaru, preşedintele CNSC, a recunoscut că actul este autentic. El a precizat că el personal a propus desfiinţarea DNA, apoi a mai afirmat:

"Susţinem desfiinţarea Curţii Constituţionale, DNA, ANI şi a celorlalte instituţii inutile, care fac şantaj politic".

Victor Ponta neagă semnarea documentului: Am semnat doar pentru începerea discuţiilor

Documentul menţionează că liderii USL sunt de acord, "în principiu", cu lista obiectivelor propuse de entităţile componente ale CNSC, prin Sindicatul Cadrelor Militare Disponibilizate.

"Începând din 18 iulie 2012, până la debutul campaniei electorale parlamentare, fiecare punct va fi redactat de comun acord în formă defintivă, în baza discuţiilor cu reprezentanţii fiecărei structuri a CNSC care l-a propus", se arată în document.

"Este o intoxicare tipică de campanie a PDL-ului disperat că pierde la referendum. Eu am semnat un acord de o pagină în care se spune foarte clar că, începând cu 18 iulie şi până la debutul campaniei electorale parlamentare, deci până în noiembrie, fiecare punct va fi redactat de comun acord în baza discuţiilor cu reprezentanţii fiecărei structuri. În rest, nimic altceva nu am discutat, iar nebunii din astea cu desfiinţat Curtea Constituţională şi...sunt băgate de la PDL şi de la Băsescu, disperaţi fiind că pierd referendumul. E tipic, inctoxicările tipice de la PDL de natură securistă", a declarat Victor Ponta.

Întrebat dacă USL intenţionează să desfiinţeze Curtea Constituţională, ANI şi DNA, premierul a răspuns negativ.

"Nici vorbă, cum să luăm în calcul aşa ceva, dar acolo sunt 53 de asociaţii şi avem timp până în noiembrie să discutăm cu fiecare. Cum să desfiinţezi DNA şi Curtea Constituţională ? Fiecare om mai exaltat poate să ceară orice, dar noi am semnat că am fost de acord cu un singur lucru: că o să discutăm până la începutul campaniei electorale parlamentare. Nu am semnat nimic altceva şi nici nu ne-a fost prezentat niciodată nimic altceva", a mai afirmat Ponta.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor