Dereck J. Hogan, mesaj de adio: Mulţumesc, Moldova, pentru această minunată oportunitate. Te voi păstra în inimă

Dereck J. Hogan, ambasadorul SUA la Chişinău
Dereck J. Hogan, ambasadorul SUA la Chişinău (facebook.com/Igor Dodon)

Ambasadorul Statelor Unite ale Americii (SUA) la Chişinău, Dereck J. Hogan, a transmis un mesaj de adio la final de mandat. Acesta a mărturisit că s-a simţit onorat să reprezinte Statele Unite în faţa poporului moldovean şi că pleacă ştiind că relaţia dintre cele două state este puternică şi în creştere.

„Este un privilegiu special să fii ambasador al Statelor Unite ale Americii în Republica Moldova. Am fost onorat să reprezint Statele Unite în faţa poporului R. Moldova pe durata ultimilor trei ani. O perioadă remarcabilă şi împlinită a vieţii mele. Mi-am pus drept scop de a călători dincolo de Chişinău şi de a vedea multe din cele ce face R. Moldova, o ţară unică. De la Briceni la Vulcăneşti, de la Ungheni la Tiraspol, aceasta este o ţară diversă şi promiţătoare”, se arată în mesajul lui Dereck J. Hogan.

Acesta a mai menţionat că pe toată perioada mandatului său, Ambasada SUA a cooperat îndeaproape cu agricultorii şi mediul de afaceri din R. Moldova pentru a îmbunătăţi oportunităţile economice, cu autorităţile din domeniul sănătăţii publice pentru combaterea pandemiei globale de COVID-19 şi cu Guvernul R. Moldova în realizarea iniţiativelor interne şi internaţionale.

„Plec, ştiind că relaţia noastră este puternică şi în creştere. Am conlucrat cu atâţia oficiali devotaţi. Aceştia au o viziune clară pentru viitorul Moldovei şi sunt sigur că vor fi în stare să depăşească orice provocare”, a adăugat Hogan.

De asemenea, oficialul a ţinut să mulţumească tuturor celor care i-au arătat ospitalitate, amabilitate şi generozitate, incredibile pe timpul şederii în Moldova.

„Am un respect extraordinar pentru toţi cei pe care i-am cunoscut, de la studenţi la antreprenori, de la soldaţi la asistente medicale, de la comercianţi la omologii mei din Guvernul Republicii Moldova. Am abordat împreună multe probleme dificile şi rămân încrezător în capacitatea moldovenilor de a continua să renoveze şi să se dezvolte. Mulţumesc, Moldova, pentru această minunată oportunitate. Ai avut un impact enorm asupra vieţii mele şi te voi păstra în inimă. La revedere!”, a declarat la final ambasadorul SUA la Chişinău.

Potrivit portalului media Ziarul de Gardă, Dereck J. Hogan este ambasador extraordinar şi plenipotenţiar al SUA în R. Moldova din 2018, fiind numit printr-un decret semnat de Donald Trump. Acesta a preluat funcţia de la succesorul său, James D. Pettit, numit în 2014 de Barack Obama.