Maia Sandu către ambasadorul SUA şi noul şef al USAID la Chişinău: Solicităm susţinere pentru atenuarea consecinţelor economice ale pandemiei

Maia Sandu a subliniat necesitatea de a sprijini întreprinderile mici şi mijlocii şi fermierii ca să facă faţă crizei economice.
Maia Sandu în cadrul întrevederii cu Dereck J. Hogan şi cu noul şef al Misiunii USAID la Chişinău, Scott Hocklande
Maia Sandu în cadrul întrevederii cu Dereck J. Hogan şi cu noul şef al Misiunii USAID la Chişinău, Scott Hocklande (presedinte.md)

Priorităţile de asistenţă ale USAID în domeniile ce ţin de promovarea democraţiei, a bunei guvernări şi a dezvoltării economice, inclusiv modul în care acestea s-au adaptat la realităţile pandemice pe durata anului 2020, au fost subiectele abordate de către preşedintele Maia Sandu în cadrul unei întrevederi cu Dereck J. Hogan, ambasadorul SUA în R. Moldova, şi cu noul şef al Misiunii USAID la Chişinău, Scott Hocklander.

Şefa statului a menţionat că priorităţile USAID în anul curent ar trebui să reflecte probleme imediate ale ţării, în special atenuarea consecinţelor sociale şi economice ale pandemiei.

De asemenea, Maia Sandu a subliniat necesitatea de a sprijini întreprinderile mici şi mijlocii şi fermierii ca să facă faţă crizei economice, precum şi proiectele existente care susţin democraţia la nivel local sau care ajută cetăţenii să beneficieze de oportunităţi şi servicii mai bune la nivel de comunitate.

În context, directorul USAID, Scott Hocklander, a notat că asistenţa oferita de Statele Unite are scopul de a susţine parcursul democratic şi european al Republicii Moldova.

În acest scop, priorităţile USAID în R. Moldova vor viza şi în continuare dezvoltarea oportunităţilor pentru tineri şi femei; combaterea corupţiei; susţinerea mass media independente şi a educaţiei pentru media printre cetăţeni.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe