Ambasada SUA la Chişinău a donat Armatei Naţionale echipament medical şi logistic în sumă de 250 000 dolari

Lot de echipament medical şi logistic mobil, oferit de ambasada SUA la Chişinău
Lot de echipament medical şi logistic mobil, oferit de ambasada SUA la Chişinău (army.md)

Un lot de echipament medical şi logistic mobil a fost oferit, miercuri, Ministerului Apărării de către Statele Unite ale Americii. Donaţia a fost oferită prin intermediul Ambasadei SUA la Chişinău, în contextul măsurilor de combatere a pandemiei COVID-19.

Donaţia americană, în sumă de aproximativ 250 000 dolari SUA, conţine echipament medical şi logistic mobil, inclusiv cardio monitoare, lămpi bactericide, termometre cu infraroşu, concentratoare de oxigen, dezinfectante, containere sanitare, cabine de duş, cabine Bio WC, maşini automate de spălat.

„Acest sprijin constituie nu doar un ajutor pentru Forţele Armate ale Republicii Moldova, dar şi un beneficiu pentru cetăţenii ţării, care luptă cu pandemia COVID-19.

Acest echipament va spori capabilităţile Armatei Naţionale de a sprijini mai bine eforturile autorităţilor civile ale Republicii Moldova şi drept rezultat, mai multe vieţi vor fi salvate”, a declarat ambasadorul ambasadorul Dereck J. Hogan prezent la eveniment.

Ministrul în exerciţiu al Apărării Victor Gaiciuc a mulţumit partenerilor americani pentru sprijinul constant acordat Armatei Naţionale menţionând că echipamentul donat de către Guvernul SUA va fi folosit nu doar în scopul prevenirii COVID-19, în situaţii excepţionale, dar şi în cadrul exerciţiilor şi antrenamentelor cu implicarea efectivului Armatei Naţionale.

SUA au mai donat anterior un lot de echipament, în valoare de 15 000 USD, destinat pentru protecţia cadrelor medicale din Spitalul clinic militar central şi Centrul consultativ diagnostic al Ministerului Apărării.