Primele 150 de mii de doze de vaccin Johnson & Johnson donate de SUA au ajuns la Chişinău

Maia Sandu şi Dereck J. Hogan
Maia Sandu şi Dereck J. Hogan (presedinte.md)

Lotul de 151.200 de doze de vaccin Johnson & Johnson din cele 500 de mii de doze, produs şi donat de SUA, livrat prin intermediul platformei COVAX, a ajuns marţi seară la Chişinău. Dozele urmează să fie distribuite proporţional în toate punctele de vaccinare din Republica Moldova.

Preşedintele Maia Sandu a întâmpinat la Aeroportul Chişinău lotul de vaccin, mulţumind ambasadorului Statelor Unite ale Americii în R. Moldova, Dereck J. Hogan, pentru gestul solidar al SUA.

Totodată, ea a chemat cetăţenii să se imunizeze împotriva Covid-19. „Pericolul de a ne îmbolnăvi încă nu a trecut, iar viaţa şi sănătatea sunt de nepreţuit”, a adăugat şefa statului.

„Vaccinul Johnson & Johnson e la fel de eficient ca şi celelalte tipuri de vaccin împotriva COVID-19. A fost administrat la peste 20 de milioane de persoane din întreaga lume. Vaccinaţi-vă şi contribuiţi activ la stoparea pandemiei”, a declarat în context şi secretarul de stat al Ministerului Sănătăţii, Denis Cernelea.

R. Moldova devine prima ţară din Europa care beneficiază de vaccinuri Johnson & Johnson prin intermediul platformei COVAX. Gradul de vaccinare în ţară a ajuns la 14,3 la sută, fără însă a fi numărate şi persoanele imunizate în străinătate.