Deputatul Sergiu Andon (PC), revocat din Parlament

Sergiu Andon (Epoch Times România)
Liviu Şerbănescu
11.09.2012

Începând de marţi, avocatul Sergiu Andon (PC) nu mai este deputat, după ce plenul Camerei Deputaţilor a aprobat încetarea mandatului de deputat al lui pentru incompatibilitate, la sesizarea ANI.

Au fost de acord prin votul lor cu revocarea lui Sergiu Andon 220 de deputaţi, cinci au fost împotrivă şi 11 s-au abţinut.

Ca urmare a unei decizii a ICCJ, Comisia juridică a propus încetarea mandatului lui Andon pe motiv de incompatibilitate.

La data de 3 aprilie 2011, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a decis irevocabil că deputatul conservator Sergiu Andon este incompatibil cu calitatea de parlamentar, întrucât a fost avocat într-un proces de corupţie.

Judecătorii au admis astfel raportul de constatare al inspectorilor de integritate.

Totodată, decizia ICCJ a survenit unei sesizări din iunie 2009 a procurorilor Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA), în urma căreia inspectorii Agenţiei Naţionale de Integritate (ANI) au constatat că Sergiu Andon a devenit incompatibil cu statutul de parlamentar întrucât a acordat, ca avocat, asistenţă juridică unui învinuit într-un dosar penal de corupţie.

Cei declaraţi în incompatibilitate trebuie, conform legii, să renunţe la funcţia pe care o ocupă şi nu mai pot fi aleşi sau numiţi într-o funcţie publică timp de trei ani.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor