Deputatul Cătălin Teodorescu, pus sub control judiciar

Protagonist al unui dosar vizând acordarea unor uriaşe despăgubiri ilegale de către Autoritatea Naţională pentru Restituirea Proprietăţilor, Cătălin Teodorescu a fost pus sub control judiciar.
Şedinţa în plen la Camera Deputaţilor. Teodorescu Cătălin Florin propus să fie reţinut pentru cercetări, îşi pledează cauza.
Şedinţa în plen la Camera Deputaţilor. Teodorescu Cătălin Florin propus să fie reţinut pentru cercetări, îşi pledează cauza. (Epoch Times România)

Urmărit penal pentru abuz în serviciu într-un nou dosar ANRP vizând retrocedări, deputatul Cătălin Florin Teodorescu a fost pus sub control judiciar pe cauţiune, pentru o perioadă de 60 de zile, informează DNA. Cauţiunea a fost stabilită la 1.000.000 lei.

"Inculpatul Teodorescu Cătălin Florin va depune, în termen de 10 zile de la data emiterii prezentei ordonanţe, o cauţiune în valoare de 1.000.000 lei, ce va fi consemnată pe numele inculpatului la dispoziţia Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Secţia de Combatere a Corupţiei, la o unitate bancară.", se precizează în comunicatul DNA.

Pe durata controlului judiciar, deputatul va trebui să se prezinte la DNA şi la instanţa de judecată ori de câte ori este chemat, să se prezinte la secţia de poliţie, conform programului de supraveghere întocmit de organul de poliţie sau ori de câte ori este chemat, să nu depăşească teritoriul României, decât cu încuviinţarea prealabilă a procurorului competent şi să nu se apropie de şi să nu comunice direct sau indirect, pe nicio cale, cu inculpaţii şi cu martorii din acelaşi dosar, în caz contrar riscând înlocuirea controlului judiciar pe cauţiune cu arestul preventiv,

Amintim că Teodorescu, alături de colegul său parlamentar, Ioan Oltean, se află în centrul unui nou dosar de corupţie care vizează acordarea unor uriaşe despăgubiri ilegale de către Autoritatea Naţională pentru Restituirea Proprietăţilor (ANRP) omului de afaceri Mihai Rotaru.

Procurorii DNA susţin că, la data de 17.06.2010, Teodorescu Cătălin Florin, membru al Comisiei Centrale pentru Stabilirea Despăgubirilor din cadrul ANRP, împreună cu alţi inculpaţi care au făcut parte din aceeaşi comisie (Dumitrean Nicoleta Crinuţa – Preşedinte, Diacomatu Sergiu Ionuţ, Teodorescu Cătălin Florin, Baciu Remus Virgil, Marko Attila, Constantinovici Rodica şi Alexandru Lăcrămioara) prin exercitarea abuzivă a atribuţiilor de serviciu, cu încălcarea prevederilor legale, a aprobat raportul de evaluare prin care un teren în suprafaţă de 61.857 mp situat în municipiul Piteşti a fost evaluat la 108.932.000 lei, sumă acordată drept despăgubire cesionarului Rotaru Mihai, inculpat în cauză. Terenul a fost supraevaluat cu suma de 87.291.596 lei, ceea ce reprezintă prejudiciu în dauna bugetului de stat şi avantaj patrimonial pentru Rotaru Mihai.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne