Deputat român: Plahotniuc şi-a înscenat un “asasinat” distrăgând atenţia de la problemele reale

Poliţia de la Chişinău a confirmat că liderul Partidului Democrat din Moldova, ar fi fost ţinta unei tentative de omor la comandă. Mai multe voci susţin că “asasinatul” eşuat ar fi fost înscenat.
Matei Dobrovie
Matei Dobrovie (Epoch Times România)

Deputatul român USR, Matei Dobrovie susţine că pentru a distrage atenţia opiniei publice de la problemele reale ale Republicii Moldova cum este corupţia sistemică, “furtul miliardului”, spălarea banilor mafiei ruse prin băncile şi sistemul judecătoresc din R. Moldova, oligarhul Vlad Plahotniuc şi-a înscenat un “asasinat” în mass-media, iar circul mediatic ar fi şi „soluţia” oferită de liderul democrat pentru rezolvarea tuturor problemelor.

“Potrivit, informaţiilor transmise de majoritatea posturilor TV şi publicaţiilor on-line, precum şi instituţiilor importante din R. Moldova, Vladimir Plahotniuc ar fi fost ţinta unei tentative de asasinat plănuită de mafia din Rusia. Doar că presupuşii criminali au discutat pe stradă detaliile operaţiunii şi au desenat cu degetul pe pământ schema amplasării clădirii în care trebuia să aibă loc asasinatul”, scrie deputatul român pe pagina sa de facebook, totodată atenţionând că instituţiile R. Moldova precum Procuratura pentru Combaterea Crimei Organizate şi Cauze Speciale, Inspectoratul Naţional de Investigaţii şi Ministerul de Interne au fost folosite pentru a susţine scenariul „asasinatului”.

“PD, partidul pe care îl conduce şi finanţează Plahotniuc, încearcă să-şi creeze o legitimitate prin mijloace neortodoxe. Deşi este cotat cu doar 2% în sondaje, PD a reuşit să controleze tot mai mulţi aleşi, ajungând de la 19 deputaţi (în urma alegerilor din 2014) la 40 prin atragerea ultimilor 6 traseişti, astăzi”, a conchis Matei Dobrovie.

Sâmbătă, poliţia de la Chişinău a confirmat că Vla­d Pla­ho­t­niuc, pre­şe­din­te­le Partidu­lui Demo­crat, ar fi fost ţin­ta unei ten­ta­ti­ve de omor la coman­dă în schimbul sumei de 200.000 de dola­ri, coman­di­ta­rii fiind doi cetă­ţe­ni ai R. Moldova, din­tre care unul se află în pre­zent la Mosco­va. S-a precizat că opt persoa­ne au fost reţinute în R. Mol­do­va şi nouă în Ucrai­na. Informaţia privind tentativa de asasinat şi dejucarea acesteia fusese oferită încă de vineri de autorităţile ucrainene, dar nu a fost confirmată imediat de partea moldoveană.

Potrivit unui comunicat de presă, PDM informează că a luat act de informaţiile furnizate de instituţiile de drept din Republica Moldova şi Ucraina, în privinţa unei tentative de asasinat la adresa lui Vlad Plahotniuc. “Condamnăm cu fermitate acest act criminal şi aşteptăm ca instituţiile de drept să-şi facă în continuare datoria cu profesionalism şi să-i depisteze pe toţi cei implicaţi, inclusiv pe cei care au comandat asasinatul.”

Ministrul de Interne de la Chişinău, Alexandru Jizdan, afirmă citat de europalibera.org că persoanele care au comandat asasinarea liderului PDM, Vlad Plahotniuc, sunt nume sonore din Republica Moldova. Jizdan nu a dezvăluit numele, dar a precizat că poliţia îi cunoaşte. Mai mult, el a declarat că cei care pun sub semnul întrebării realitatea tentativei de asasinat „nu vorbesc în cunoştinţă de cauză”.

În context, expertul de la Bucureşti Sorin Ioniţă care se afla într-o vizită în Moldova scrie pe pagina sa de socializare că povestea cu asasinatul lui Plahotniuc ar semăna cu o vrăjeală pusă la cale ca să se victimizeze. “Aţi auzit de încercarea de atentat la adresa supermogulului Plahotniuc, care conduce Moldova, cu răkeţii ăia arestaţi la Kiev în parc, când desenau cu băţul în nisip planul? Aşa detestat şi lipsit de credibilitate e omul încât şi când o muri pe bune, lumea o să suspecteze tot vreo înscenare. O să-l înţepe cu acul ca pe moroi.”

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe