Departamentul de Stat convoacă ambasadorul chinez în urma acuzaţiilor Partidului că SUA ar fi la originea epidemiei de virus Wuhan

Mickey MAO's
Mickey MAO's (Epoch Times)

Teoriile şi afirmaţiile conspiraţioniste ale presei chineze de stat, care a sugerat că Statele Unite au stat la originea epidemiei ce a lovit oraşul Wuhan cu un coronavirus mortal printr-o operaţiune secretă a armatei americane - au devenit versiunea oficială a Chinei, după ce purtătorul de cuvânt al Ministerului chinez de Externe, Lijian Zhao, a preluat teoria.

Lijian Zhao a afirmat într-un tweet că „S-ar putea ca armata americană să fi adus epidemia la Wuhan”, citând mărturii televizate anterioare ale directorului agenţiei americane de sănătate publică, Robert Redfield, în care a afirmat că la început, cazurile de îmbolnăvire cu virus Wuhan au fost considerate drept gripă obişnuită.

Afirmaţiile lui Redfield nu aveau nicio legătură cu propaganda regimului comunist chinez, iar mass media de stat a regimului a folosit o traducere în chineză a propoziţiilor lui Redfield în care mesajul doctorului american era complet modificat.

Departamentul de Stat al SUA a declarat, vineri, că a convocat ambasadorul chinez pentru a protesta faţă de campania de dezinformare „flagrantă şi globală” a Chinei asupra noului virus Wuhan.

Ambasadorul chinez la Washington nu a oferit reporterilor comentarii oficiale asupra întâlnirii cu oficialii americani.

Cu câteva zile în urmă ambasadorul chinez în Africa de Sud a sugerat, de asemenea, că oraşele chineze care au devenit încă de la început epicentrul global al focarului au fost probabil infectate "din exterior".

„Deşi epidemia a izbucnit pentru prima dată în China, aceasta nu înseamnă neapărat că virusul provine din China, şi cu atât mai puţin că este 'made in China'”, a postat pe Twitter Lin Songtian.

Teoria privind virusul Wuhan care a lovit oraşul cu acelaşi nume din provincia Hubei a apărut pe platformele de socializare chineze în primele zile după izbucnirea focarului, în momentul în care o mulţime de chinezi răspândeau ştirile despre o nouă epidemie - pe care o credeau de SARS. Aparatul de cenzură online al Partidului Comunist Chinez a răspuns printr-o campanie de dezinformare care susţinea că SUA se afla la originea bolii misterioase care lovise China.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe