Democraţii plasează agitatori pentru a sparge mitingurile lui Trump [video]

O investigaţie sub acoperire, desfăşurată de organizaţia de cercetare Project Veritas Action, arată cum agenţi democraţi recunosc că plătit persoane cu afecţiuni mintale să tulbure mitingurile electorale ale lui Trump
Protest violente anti-Trump în Albuquerque, New Mexico, 24 mai 2016.
Protest violente anti-Trump în Albuquerque, New Mexico, 24 mai 2016. (Captură Foto)

Înregistrările obţinute sub acoperire, şi publicate în 17 octombrie de Project Veritas arată cum agenţi propia'i de Partidul Democrat american explică în detaliu munca pe care o depun şi modul în care îşi coordonează acţiunile cu campania lui Hillary Clinton şi Comitetul Naţional Democrat (CND).

Agitprop

În materialul video, care combină clipuri realizate în diferite momente de timp, Scott Foval, director naţional al grupului liberal American United for Change, a dezvăluit o practică pe care a numit-o “bird-dogging”. Practica implică plantarea de agitatori la mitingurile de campanie ale lui Donald Trump pentru a încerca să obţină răspunsuri violente din partea susţinătorilor candidatului prezidenţial republican, atrăgând astfel asupra acestuia o acoperire mediatică negativă.

Foval şi Bob Creamer, co-fondator al grupului de consultanţă Democracy Partners, explică cum pun la cale strategii pentru a provoca agitaţie la mitingurile lui Trump.

“Unul dintre lucrurile pe care îl facem este acela de a pune în scenă proteste autentice chiar în faţa lor, la propriile lor evenimente. Adică, ne infiltrăm”, susţine Foval în materialul video.

Explicând mai mult strategia Foval a precizat: “Plasezi oameni în rând, în faţă, ceea ce înseamnă că ei trebuie să ajungă acolo la şase dimineaţa deoarece trebuie să fie în faţa grupului de suporteri, astfel că atunci când Trump se apropie de susţinătorii săi ei [pionii plasaţi] sunt cei care îi vor pune întrebări în faţa reporterilor.

“Pentru a pune la cale acest tip de operaţiune trebuie să începi să lucrezi cu oamenii cu două săptămâni înaintea unui eveniment şi să îi pregăteşti cum să pună întrebările”.

Apoi el a explicat cu persoanele infiltrate au iniţiat conflicte la mitingurile prezidenţiale “prin purtarea unor conversaţii cu oamenii”.

“Sincer, nu este greu să îi faci [pe suporterii lui Trump] să explodeze. Trebuie doar să te prezinţi la eveniment ... purtând un tricou cu inscripţia Planned Parenthood sau ‘Trump este un nazist’. Îi forţezi să iasă la înaintare cu acele mesaje, şi îi forţezi să te lovească”, susţine Foval.

În plus, el a recunoscut că a folosit “persoane cu afecţiuni mintale” şi oameni ai străzii. “În ultimii 20 de ani, am plătit mai mulţi oameni ai străzi să facă nişte chestii nebuneşti”, a adăugat el.

“Indiferent unde s-ar afla Trump şi Pence, avem evenimente ... şi avem o întreagă echipă pe cuprinsul ţării care face acest lucru”, susţine Creamer, un fost condamnat, care s-a retras din poziţia sa în grupul de consultanţă Democracy Partners după publicarea materialului video.

Foval, care a fost concediat după publicarea materialului, a explicat modul în care Convenţia Democrată Naţională (CDN) coordonează cu alte grupuri.

“Campania plăteşte CDN, CDN plăteşte Democracy Partners, Democracy Partners plăteşte Foval Group, şi Foval Group merge şi face treaba”, a declarat el.

Personalul de campanie al lui Hillary Clinton a refuzat să răspundă la multiplele cereri pentru comentarii din partea presei.