Kerry curăţă după Trump: SUA rămâne dedicată alianţei NATO şi angajamentelor pentru securitate

După ce miliardarul republican Donald Trump a afirmat că, dacă va fi ales preşedinte, s-ar putea ca SUA să nu mai protejeze aliaţii NATO, John Kerry a fost nevoit să intervină şi să ofere asigurări că nu se va întâmpla aşa ceva.
Secretarul de stat american John Kerry.
Secretarul de stat american John Kerry. (Captură Foto)

Administraţia Obama, la fel precum fiecare administraţie a SUA începând cu 1949, a rămas dedicată alianţei militare NATO şi angajamentelor pentru securitate prevăzute de tratat, a declarat joi secretarul de stat american John Kerry.

“Doresc ca partenerii noştri din NATO să fie clari în privinţa poziţiei noastre. Această administraţie, la fel precum fiecare administraţie republicană sau democrată începând cu 1949, rămâne dedicată pe deplin alianţei NATO şi angajamentelor noastre privind securitatea, conform Articolului 5”, a declarat Kerry la o conferinţă de presă.

Acesta a răspuns comentariilor făcute de candidatul prezidenţial republican Donald Trump, care a declarat ziarului New York Times că, dacă este ales preşedinte, s-ar putea să renunţe la garanţia oferită de NATO, şi că orice membru al alianţei, inclusiv SUA, va fi apărat de ceilalţi membri în cazul în care ar fi atacat.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe