Democrat liberalii depun contestaţie împotriva legii electorale la Curtea Constituţională

Deputatul PDL Sulfina Barbu a anunţat, joi, într-o conferinţă de presă, depunerea contestaţiei la Curtea Constituţională împotriva legii electorale.
Curtea Constitutionala a Romaniei (CCR). (Epoch Times)
L.M.
31.05.2012


Deputatul PDL Sulfina Barbu a anunţat, joi, într-o conferinţă de presă, depunerea contestaţiei la Curtea Constituţională împotriva legii electorale.

Sulfina Barbu a susţinut că legea votului uninominal iniţiată de Ponta şi Antonescu "este croită pentru interesul electoral al USL" şi, prin creşterea numărului de parlamentari şi păstrarea celor două Camere ale Parlamentului USL încalcă normele privind suveranitatea poporului, exprimată prin referendumul din 2009 şi nu respectă rezultatele acestuia.

Deputatul PDL a mai spus că USL încalcă normele privind principiul egalităţii şi al reprezentativităţii în drepturi.

La rândul său, purtătorul de cuvânt al PDL Sever Voinescu a subliniat că mai există un set de motive importante pentru atacul CCR. " Şi Ponta şi Antonescu au spus că scopul real al acestei legi nu este acela de a da României un Parlament mai reprezentativ ci acela de a distruge PDL-ul.O să plătească politic şi electoral pentru această atitudine", a spus Sever Voinescu.

Proiectul de lege privind introducerea votului uninominal majoritar într-un tur, iniţiat de liderii USL Victor Ponta şi Crin Antonescu, a fost adoptat săptămâna trecută de Camera Deputaţilor cu 180 de voturi "pentru", 30 "împotrivă" şi 26 de abţineri.


Proiectul prevede ca alegerile parlamentare să se desfăşoare în sistem uninominal majoritar într-un singur tur, fiind declaraţi învingători cei care obţin cele mai multe voturi în colegiile în care candidează. De asemenea, este eliminat pragul electoral de 5%. Noul proiect de lege mai prevede ca în judeţele unde există comunităţi minoritare cu reprezentare mai mare de 7%, minoritatea respectivă să primească un mandat de parlamentar în plus.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor