Delegaţia Rospotrebnadzor va vizita joi Centrul Naţional de Verificare a Calităţii Producţiei Alcoolice din RM

(photos.com)
Tatiana Chiriac
10.10.2013

Delegaţia Rospotrebnadzor va vizita joi Centrul Naţional de Verificare a Calităţii Producţiei Alcoolice din RM, pentru a se familiariza cu metodele folosite pentru verificarea vinurilor. Acordul corespunzător a fost atins recent în cadrul întâlnirii de la Chişinău a delegaţiei Serviciului sanitar rus cu conducerea Ministerului Agriculturii şi Industriei Alimentare.

Surse din cadrul ministerului au comunicat pentru "Infotag", că părţile au discutat metodele de verificare a calităţii vinului moldovenesc pentru exportare pe piaţa rusă.

Potrivit ministrului Vasile Bumacov, "părţile trebuie să se afle în strânsă colaborare pentru a soluţiona operativ probleme care apar".

Aceasta este prima vizită a experţilor ruşi în RM de când Rospotrebnadzorul a interzis pe data de 11 septembrie importul de vinuri moldoveneşti, cu pretextul depistării unor substanţe dăunătoare şi a controlului necorespunzător din partea Moldovei a calităţii producţiei alcoolice exportate.

Ulterior, vicepremierul Valeriu Lazăr şi ministrul Vasile Bumacov au întreprins o vizită la Moscova, pentru a "percepe esenţa pretenţiilor ruse". Experţii Rospotrebnadzor vor petrece în Moldova trei zile. Ei de asemenea vor vizita câteva fabrici de vinificaţie şi plantaţii de viţă-de-vie.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor