Delegaţia FMI şi-a amânat vizita în România până după referendum

(photos.com)

Delegaţia comună a Fondului Monetar Internaţional (FMI), a Comisiei Europene şi a Băncii Mondiale şi-a amânat vizita în România, până în săptămâna care urmează referendumului din 29 iulie pentru demiterea preşedintelui Băsescu, a anunţat premierul Victor Ponta.
Iniţial, delegaţia trebuia să vină în ţara noastră la data de 24 iulie.

"Delegaţia Fondului Monetar Internaţional, Comisiei Europene şi Băncii Mondiale se va afla în România în săptămâna imediată după referendum (...) Bineînţeles că s-a amânat pentru că delegaţiile FMI şi CE au considerat întotdeauna că nu trebuie să vină în campanie electorală. Săptămâna 22-29 este ultima săptămână de campanie electorală", a spus premierul.

Acordul stand-by al României cu FMI va continua, iar situaţia politică dificilă cauzată de suspendarea preşedintelui Traian Băsescu va fi tratată separat.

Instituţia internaţională se va concentra pe programul economic, după cum a declarat săptămâna trecută un oficial al FMI.

Consiliul Director al FMI a aprobat la finele lunii iunie ce-a de-a cincea evaluare a performanţelor României în cadrul programului stand-by, urmând să pună la dispoziţie o nouă tranşă, în valoare de 519,4 milioane de euro.