FMI: Acordul stand-by cu România va continua, situaţia politică va fi tratată separat

(TIM SLOAN/AFP/Getty Images)
Epoch Times România
13.07.2012

Acordul stand-by al României cu FMI va continua, iar mediul politic dificil cauzat de suspendarea preşedintelui Traian Băsescu va fi tratat separat, instituţia internaţională concentrându-se pe programul economic, a declarat un oficial al Fondului Monetar Internaţional, potrivit businesslive.co.

”Avem un acord stand-by. Este în continuare operaţional. Gvenul nu a stabilit altceva, astfel că rămâne. Cred că partea politică va fi tratată separat de acest lucru. Suntem focusaţi pe programul economic”, a declarat directorul adjunct al FMI, Nemat Shafik, după o conferinţă care a avut loc la Viena.

Consiliul Director al FMI a aprobat la finele lunii iunie ce-a de-a cincea evaluare a performanţelor României în cadrul programului stand-by, urmând să fie pusă la dispoziţie o tranşă de 51 9,4 milioane euro.

Autorităţile vor continua să considere acordul unul preventiv şi nu intenţionează să folosească banii. Acordul dintre România şi FMI a început la 31 martie 2011 şi este unul de tip preventiv, având o valoare de 3,6 miliarde de euro.

Pe 24 iulie este programanată să înceapă o nouă misiunea de evaluare a FMI şi CE, echipa fiind condusă pentru prima dată de olandezul, Erik de Vrijer.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor