Decizia de la Ploieşti privind "turul 2 înapoi". Danileţ: Intuiţia îmi spune că s-a direcţionat dosarul către un anumit judecător

Cristi Danileţ (Captură video)
Loredana Diacu
25.04.2025

Fostul judecător Cristi Danileţ opinează că dosarul în urma căruia un magistrat de la Curtea de Apel Ploieşti a dispus suspendarea executării Hotărârii prin care CCR a anulat alegerile prezidenţiale a fost direcţionat intenţionat către judecătorul respectiv.

"În cauza de la Curtea de Apel Ploieşti, iată dovada 'ingineriei judiciare' de care am vorbit în postarea anterioară: intuiţia îmi spune că s-a direcţionat dosarul către un anumit judecător.

Astfel, pentru a se eluda sistemul de repartizare aleatorie computerizată, mai multe persoane - care nu au legătură cu dreptul - au introdus aceeaşi cerere la aceeaşi instanţă (Curtea de Apel Ploieşti), în aceeaşi zi.

Dosarele s-au înregistrat unul după altul, de la nr. 292 la 304. În felul acesta, este de ajuns ca unul singur să ajungă la judecătorul 'preferat'.

De ce Ploieşti şi nu Bucureşti? De ce nu s-au reunit toate aceste dosare care vizează acelaşi obiect? De ce în aceeaşi zi pe aceeaşi problemă de drept un complet spune că e albă şi altul că e neagră, în timp ce alte complete amână cauza sau nu publică soluţia? Ei, sunt multe întrebări la care cineva din interior ar trebui să răspundă dacă Inspecţia se va ocupa. Deocamdată, cei care ne pricepem, înţelegem", scrie pe Facebook Danileţ.

Ulterior, fostul judecător a revenit cu două precizări:

"UPDATE 1: Un prieten avocat mă atenţionează: 'Începând cu 10 aprilie 2025, pe portal.just.ro, apar înregistrate peste 120 de dosare în care se cere suspendarea şi anularea Hotărârii CCR de reluarea a alegerilor. Pârât în toate dosarele este Curtea Constituţională a României'. Uau, cineva aşteaptă lozul câştigător, nu?!

UPDATE 2: Site-ul care a dus la acest val de acţiuni este https://anulareccr.vercel.app/", adaugă Danileţ.

Reamintim că decizia de la Ploieşti nu este definitivă şi poate fi atacată la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ).

Consultat de Epoch Times, fostul judecător Cristi Danileţ a explicat că această decizie este o eroare judiciară care nu va rămâne aşa.

"E o eroare judiciară. Decizia CCR nu este un act administrativ. ÎCCJ va corecta această aberaţie", a declarat Danileţ.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor