Clotilde Armand: Domnule Tăriceanu, după ce "aţi sărit" coada, acum "săriţi calul" ca să-i apăraţi pe penali

Fiecare zi în care Călin Popescu Tăriceanu rămâne în poziţia de preşedinte al Senatului este un afront adus democraţiei din România, este de părere franţuzoaica Clotilde Armand, de la USR.
Clotilde Armand(USR)
Clotilde Armand(USR) (Florin Chirila/Epoch Times)

Noul demers anti-DNA al preşedintelui Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, care le-a cerut colegilor săi să blocheze cererile venite din partea instituţiei conduse de Laura Codruţa Kovesi, i-a stârnit indignarea consilierului local Clotilde Armand, de la Uniunea Salvaţi România.

"Este inadmisibil ca Tăriceanu să folosească poziţia de preşedinte al Senatului şi aparatul de funcţionari din subordine ca să-şi poarte războaiele personale împotriva justiţiei. Fiecare zi în care Călin Popescu-Tăriceanu rămâne în poziţia de preşedinte al Senatului este un afront adus democraţiei din România", a declarat Clotilde Armand.

Reprezentanta Uniunii Salvaţi România îl acuză pe liderul ALDE că s-a erijat într-un vajnic apărător al penalilor din Parlamentul României.

"Domnule Tăriceanu, până şi colegii dvs. din cadrul ALDE sunt scârbiţi de felul în care aţi transformat formaţiunea într-un colac de salvare pentru toţi penalii care au nevoie de un loc eligibil pe liste pentru a se bucura de imunitate în perioada 2016-2020. După ce "aţi sărit" coadam acum "săriţi calul" ca să apăraţi penalii din Parlamentul României", i-a transmis Clotilde Armand şefului ALDE.

Intrat în conflict deschis cu DNA, Călin Popescu Tăriceanu a lansat duminică, pe site-ul oficial al Senatului, un "Apel către Parlamentari" prin care le cere "aleşilor" ţării să nu se mai pronunţe, până la finele mandatului, pe cererile venite din partea instituţiei anticorupţie.

Şeful Senatului şi-a justificat cererea acuzând că acum, în prag de alegeri parlamentare, se repetă scenariul din campania pentru locale, când DNA a scos din sertar "dosare inconsistente" ale unor candidaţi incomozi, pentru a-i scoate din competiţia electorală. Mai mult detalii aici.