De cascadorii plânsului! Maşinile poliţiei operative, fără CASCO

Doar în filmele americane maşinile de poliţie intervin la evenimente sau îi urmăresc pe cei răi cu încălcarea regulilor de circulaţie. În România, poliţiştii trebuie să stea cuminţi şi să urmărească infractorul cu viteza legală, căci altfel ar putea fi buni de plată.
Logan de Poliţie
Logan de Poliţie (Diamantul)

Fără ABS-uri şi dotate cu cele mai ieftine cauciucuri chinezeşti - pe principiul preţul cel mai mic contează - maşinile poliţiei operative nu au CASCO, susţine liderul Sindicatului Poliţiştilor ''Diamantul'', postând, pe contul de Facebook al sindicatului, o adresă în care IGPR admite că din cele 731 de maşini pe care le deţine doar una (!!!) a avut CASCO în 2016, şi aceea obţinută ca bonus la încheierea poliţelor RCA, şi o alta în care MAI admite, de asemenea, că niciuna dintre cele 59 de maşini folosite la nivelul Aparatului Central nu are CASCO.

Adresa MAI
Adresa MAI (Diamantul)

Adresă IGPR
Adresă IGPR (Diamantul)

Revoltat de faptul că poliţiştii pot fi puşi în situaţia de a plăti din buzunarul lor în cazul în care comit accidente în timp ce sunt în misiune, Păscuţ susţine că problema nu se limitează doar la Bucureşti, ci este aceeaşi în toată ţara.

"Cum îşi bat joc de politia operativă, structurile de suport!

Pentru că structurile de suport cunosc activitatea de poliţie doar din filmele de la TV sau de la mall, ei cred că doar în filmele americane, maşinile de poliţie intervin la evenimente sau îi urmăresc pe ăia răi, cu încălcarea regulilor de circulaţie.

Suport-erii poliţiştilor cred că în România, atât poliţiştii cât şi ăia răi, toţi circulă legal.

Că politia, la intervenţii urgenţe, stă la roşu, pleacă la verde.

De asta, pentru că cei care trebuie să ne asigure "suport", văd viaţă în roz şi nu înţeleg nevoile serviciului operativ de poliţie, maşinile poliţiei operative nu au CASCO! Bine, n-au nici cele folosite de structurile de suport, dar asta contează prea puţin.
Aşa că, dacă nu aveţi CASCO pe maşinile de intervenţie, mergeţi legal, colegilor.

E roşu, staţi! E verde, plecaţi! Acordaţi cuminţi, prioritate! Nu e graba! Moartea oricum ne găseşte mai devreme sau mai târziu pe toţi. Şi pe cetăţenii care ne aşteaptă să-i salvam, şi pe infractori, şi pe noi.

Până atunci, dacă distrugeţi maşina de poliţie în exercitarea atribuţiilor de serviciu, nu vreţi să plătiţi până la pensie, reparaţia acesteia, dintr-un salariu mizerabil.....", scrie, pe Facebook, Păscuţ.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne