DARPA anunţă un program de producere a cipurilor implantabile în creier

Este posibil ca viitorul sumbru, descris în anumite filme SF, în care gândurile şi acţiunile oamenilor sunt controlate prin cipuri implantate în creier, să ne ajungă din urmă. DARPA este la un pas de a conecta creierul uman la laptopuri, telefoanele şi “alte” dispozitive electronice.
(Shutterstock)

DARPA (Defense Advanced Research Projects Agency) a anunţat un nou program pentru dezvoltarea unui cip implantabil în creier, capabil să creeze o conexiune între creier şi dispozitive electronice moderne.

Programul va fi numit NESD (Neural Engineering System Design) şi urmăreşte să traducă comunicaţiile interne ale creierului, care se derulează cu viteza luminii, în comenzi directe şi schimburi de idei cu laptopuri, telefoane celulare şi alte dispozitive digitale.

Nu este prima încercare pentru a crea o neurotehnologie avansată, livrată prin intermediul biotehnologiei implantabile, dar „cele mai bune interfeţe creier-computer de astăzi sunt precum două supercalculatoare care încearcă să comunice între ele folosind un modem vechi de 300 de bauzi”, a declarat Phillip Alvelda, manager al programului NESD.

De îndată ce sunt actualizate instrumentele anterioare, Alvelda a menţionat că posibilitatea sincronizării în timp real a creierului uman cu aparatele electronice moderne este foarte reală.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Societate, cultură