DARPA intenţionează să creeze cyborgi pentru armata americană, conform unei noi cărţi

DARPA rulează un program ce presupune implantarea de cipuri în creierul soldaţilor americani pentru a crea "super-soldaţi", susţine o carte nou publicată a unei bine-cunoscute scriitoare.
(Captură Foto)

Divizia pentru cercetări secrete a Departamentului american al Apărării vizează să creeze cyborgi militari, a raportat revista Fusion, citând cartea “The Pentagon’s Brain”, scrisă de Annie Jacobsen.

Implanturile pe creier, “Neuroprosthetics”, sunt deja testate, conform acestei cărţi care analizează istoria Agenţiei guvernului american pentru cercetări avansate (US Defense Advanced Research Projects Agency/DARPA).

În ciuda mai multor apeluri lansate de Jacobsen, Departamentul de Apărare al SUA a refuzat să îi permită acesteia să intervieveze soldaţi cu afecţiuni psihice.

Programul urmăreşte, de asemenea, să trateze creierul soldaţilor traumatizaţi în timpul luptelor.

“Din cei 2,5 milioane de americani care au servit în Irak şi Afganistan, 300.000 dintre ei au venit cu traume psihice”, a declarat Jacobsen pentru NPR.

“DARPA a iniţiat o serie de programe pentru a susţine funcţionarea cognitivă, pentru a repara o parte din aceste daune [provocate creierului]. Iar aceste programe se axează pe implantarea de cipuri în interiorul creierului.”

Anul trecut, revista Defense One a raportat că DARPA este implicată în crearea de cipuri pentru creier în vederea tratării sindromului de stres post-traumatic înregistrat la soldaţi.

“Armata speră să obţină un prototip în 5 ani şi apoi plănuieşte să obţină aprobarea FDA”, a susţinut revista.

Annie Jacobsen a adăugat că cipurile ar putea determina mulţi savanţi să se întrebe dacă nu cumva acestea reprezintă un pas enorm înainte spre realizarea Inteligenţei Artificiale.