Dan Voiculescu ar vrea să îi dea în judecată pe magistraţii care l-au trimis după gratii

Dan Voiculescu
Dan Voiculescu (Epoch Times România)

Fondatorul PC, Dan Voiculescu, condamnat la 10 ani de închisoare pentru spălare de bani vrea să îi dea în judecată pe magistraţii Camelia Bogdan şi Mihai Mihalcea, cei care au pronunţat sentinţa în dosarul ICA.

Potrivit B1 care citează stiripesurse.ro, Dan Voiculescu i-a cerut avocatului său, Gheorghiţă Mateuţ să analizeze cadrul legal pentru acţionarea în instanţă a judecătorilor Camelia Bogdan şi Alexandru Mihalcea pentru "abuz în serviciu şi represiune nedreaptă".

Totodată, avocatul lui Voiculescu a sesizat Inspecţia Judiciară a Consiliului Superior al Magistraturii, pentru a analiza "neregulile grave înregistrate în judecarea cauzei".

Potrivit sursei citate, Inspecţia Judiciară va trebui să verifice încălcarea prevederilor legale referitoare la incompatibilităţile privind judecătorii şi dacă cei doi magistraţi şi-au exercitat funcţia cu rea-credinţă sau gravă neglijenţă, aşa cum acuză Voiculescu.

De asemenea, fiicele lui Dan Voiculescu, Corina şi Camelia, au depus joi, la Tribunalul Bucureşti, două contestaţii la executare în cazul sechestrului dispus prin decizia definitivă dată în dosarul privind privatizarea ICA.

Judecătorii Camelia Bogdan şi Mihai Mihalcea, cei care l-au condamnat pe Dan Voiculescu la 10 ani de închisoare au preluat dosarul ICA pe 1 iulie 2014, fiind desemnaţi după ce preşedintele completului iniţial, Stan Mustaţă, a fost arestat pentru trafic de influenţă, iar celălalt membru, Florica Duţă, s-a pensionat.

Cei doi magistraţi au dispus, de asemenea, confiscarea mai multor imobile aparţinând inculpaţilor, printre care sediile posturilor de televiziune Antena şi cel al grupului de firme Grivco, în vederea recuperării prejudiciului de 60 de milioane de euro cauzat de ICA.

Voiculescu a reclamat modul în care dosarul a ajuns la cei doi magistraţi. În urma verificărilor, Inspecţia Judiciară din Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) a stabilit însă, printr-o rezoluţie pronunţată pe 11 august, că dosarul ICA a fost repartizat în mod legal completului format din judecătorii Camelia Bogdan şi Alexandru Mihalcea.

Dosarul ICA s-a judecat din decembrie 2008, când Dan Voiculescu a fost trimis în judecată de procurori pentru că s-ar fi folosit de funcţia politică pe care o deţinea pentru a cumpăra pachetul majoritar de acţiuni al Institutului de Cercetări Alimentare la un preţ cu mult sub cel real. Mai exact, este vorba despre aproape 4 hectare de teren şi unul de construcţii în Băneasa, care au fost cumpărate de patronul trustului de media Intact la un preţ de 75 de ori mai mic decât cel al pieţei. Paguba se ridică la aproape 60 de milioane de euro, potrivit DNA.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne