Damascul dezminte că Assad ar fi gata să renunţe la putere

Preşedintele Siriei, Bashar Al-Assad. (DOMINIQUE FAGET / AFP / Getty Images)
Epoch Times România
20.07.2012

Ministerul sirian al Informaţiilor a dezminţit informaţia potrivit căreia preşedintele Bashar al-Assad ar fi gata să cedeze puterea, relatează presa internaţională.

"Aceste informaţii nu corespund cu realitatea", a precizat Ministerul Informaţiilor de la Damasc.

Anterior, ambasadorul Rusiei în Franţa, Aleksandr Orlov, a declarat, pentru RFI, că, acceptând acordul de la Geneva, Assad a subscris la principiul unei tranziţii a puterii. “La 30 iunie, a avut loc la Geneva reuniunea grupului de acţiune privind Siria. A fost un comunicat final care prevede tranziţia spre un regim mai democratic, iar acest comunicat a fost acceptat de Assad. Assad şi-a numit un reprezentant pentru negocierile cu opoziţia privind această tranziţie", a declarat amabasadorul Rusiei la Paris.

Întrebat despre viitorul preşedintelui Bashar al-Assad, ambasadorul a răspuns: "Ar fi dificil pentru el să rămână după tot ceea ce s-a întâmplat".

Siria se confruntă de mai bine de un an cu o contestare vehementă a regimului de la Damasc. Confruntările dintre rebeli şi forţele de ordine ar fi făcut până în prezent 16.000 de victime, arată informaţiile organizaţiilor pentru apărarea drepturilor omului.

Occidentul consideră că plecarea preşedintelui Assad ar pune capăt violenţelor, în timp ce Rusia şi China se tem că dacă liderul sirian va ceda puterea, Siria va fi cuprinsă de un război civil.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor