Dacian Cioloş: Nu e suficient să ai legitimitatea reprezentării, dacă nu ai nimic în cap

Fostul premier Dacian Cioloş pledează pentru o schimbare a modului în care politicienii se raportează la cetăţeni. "Ceea ce avem acum pe masă, deja după şase luni de zile, începe să fâsâie, să răsufle", şi-a exprimat nemulţumirea tehnocratul.
Dacian Ciolos
Dacian Ciolos (Florin Chirila/Epoch Times)

Nu mai este suficient să ai legitimitatea reprezentării, dacă nu ai nimic în cap, dacă nu vii cu nişte idei şi nu cele dintr-un program de guvernare pe care îl ştie foarte bine o singură persoană din partid, a atras atenţia, la o conferinţă organizată în cadrul TIFF, fostul premier Dacian Cioloş.

"În ultimii ani, dacă ne-am fi referit mai puţin la trecut şi mai puţin la teorie şi nu ne-am fi consumat energia în dezbateri sterile centrate pe ideologii, poate nu am fi în situaţia în care oamenii caută referinţe în altă parte. Ţineţi minte ce au spus oamenii în toamna lui 2015: nu vrem politicieni pentru că nu avem încredere în modul în care conduc ţara şi ne-am trezit noi la guvernare.

Din păcate, multe partide politice nu au înţeles mesajul de atunci. Încercăm să ascundem sub poleiala ideologiei aceiaşi eroi şi aceleaşi comportamente ale elitei în raport cu cetăţenii. Ceea ce avem acum pe masă, deja după şase luni de zile, începe să fâsâie, să răsufle", a declarat Cioloş, citat de News.ro.

Întrebat despre planurile de viitor pe care le are cu Platforma România 100, care deja a atras zeci de mii de români, fostul premier a replicat:

"Obiectivul unui astfel de proiect este ca el să fie suficient de bine structurat încât oamenii să îl susţină şi o echipă să îl susţină la guvernare. Dacă întrebarea este: platforma se pregăteşte să se transforme în partid? Vă spun că nu ştiu. Nu am ajuns la această etapă."

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne