Cutremur masiv zguduie insula indoneziană Lombok. Zeci de morţi, sute de răniţi

Pagube provocate în capitala insulei indoneziene Bali, Denpasar, de cutremurul masiv care a lovit insula învecinată Lombok în 5 august 2018.
Pagube provocate în capitala insulei indoneziene Bali, Denpasar, de cutremurul masiv care a lovit insula învecinată Lombok în 5 august 2018. (Sonny Tumbelaka/AFP/Getty Images)

Insula indoneziană Lombok a fost lovită duminică de un nou cutremur de magnitudine 7,0 ce a fost simţit de asemenea şi pe insula Bali, unde turiştii au fost nevoiţi să fugă din camerele lor de hotel.

La o conferinţă de presă desfăşurată de BNPB, agenţia indoneziană pentru situaţii de urgenţă, un purtător de cuvânt a confirmat moartea a 91 de persoane şi rănirea gravă a altor 209, potrivit The Guardian. Însă se aşteaptă ca numărul victimelor să crească.

Mii de case de pe insulă au fost afectate de cutremur, iar curentul electric s-a întrerupt deseori. Situaţia este dramatică în principalul oraş al insulei - Mataram, unde străzile sunt pline de moloz, potrivit realitatea.net

Cutremurul de magnitudine 7,0 este cel de-al doilea cutremur care a lovit Indonezia în doar 2 săptămâni şi este chiar mai puternic decât primul.

Epicentrul cutremurului a fost la 50 km nord-est de oraşul Mataram, care are o populaţie de 319.000 xe locuitori.

Un avertisment pentru tsunami a fost emis după cutremur, care a avut loc la o adâncime de 10 km, a precizat Agenţia Meteorologică Indoneziană.

Precedentul cutremur a provocat moartea a 17 persoane.

Oficialii au cerut oamenilor să se îndepărteze de ocean.

Dwikorita Karnawati, director al Agenţiei Naţionale pentru Meteorologie, Climat şi Geofizică, a declarat la un post local de televiziune: “Vă rugăm să vă îndreptaţi spre locuri aflate la înălţimi mai mari, să rămâneţi calmi şi să nu intraţi în panică”.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Societate, cultură