Cursa pentru Cotroceni. Ponta continuă războiul împotriva "oamenilor lui Băsescu"

Victor Ponta vs Klaus Iohannis
Victor Ponta vs Klaus Iohannis (Ioana Florea Nuţ / Epoch Times România)

Premierul Victor Ponta şi-a început în forţă războiul electoral împotriva candidatului ACL, Klaus Iohannis, pe care îl asociază sistemului preşedintelui Traian Băsescu, o bine-cunoscută strategie politică aplicată de PSD în bătăliile sale politice. Prezidenţiabilul PSD, Victor Ponta, nu a ratat ocazia să-l acuze pe Klaus Iohannis, într-un mesaj publicat pe Facebook, că s-a aliat "cu oamenii lui Băsescu", adăugând că discursul său de luni, susţinut cu ocazia anunţării candidaturii sale la preşedinţie, "pare scris de Traian Băsescu".

Potrivit hotnews.ro, aceleaşi idei se regăsesc transmise şi în comunicatele de presă lansate luni de purtătorul de cuvânt al PSD, Dan Şova, precum şi de alţi parlamentari PSD. Deşi atât PNL, cât şi PDL s-au disociat de Traian Băsescu şi de formaţiunea susţinută de acesta - PMP, PSD se pare că are de gând să meargă pe aceeaşi carte câştigătoare care a folosit-o în cadrul campaniei USL.

În discursul său de luni, Klaus Iohannis a precizat că a venit de la Sibiu la Bucureşti pentru că vrea să schimbe regulile jocului politic şi nu să fie parte din el. În replică, premierul Victor Ponta a postat următorul comentariu pe contul său de Facebook: "Domnul Iohannis spune că vrea să aducă 10 ani de prosperitate pentru România. Dar, în acelaşi timp, s-a aliat şi vrea să facă guvern cu oamenii lui Traian Băsescu. Adică, pentru a fi mai clar, vrea să refacă economia României folosindu-se de cei care au distrus-o în perioada 2009-2012.

Discursul lui Iohannis - pare scris de Traian Băsescu sau de oamenii lui. Asta am auzit ieri din vocea lui Klaus Iohannis - un discurs cu mesajele lui Băsescu, care continuă proiectul lui Băsescu, venit din partea unui om înconjurat, chiar la masa de la care vorbea, de oamenii lui Băsescu, care vrea să guverneze România cu cei care au produs catastrofa economică din ultimii 10 ani. Devine din ce în ce mai clar că la alegerile care vor urma ne vom confrunta noi, cei care am reparat dezastrul făcut de Băsescu şi oamenii lui, cu echipa lui Traian Băsescu, cea care vrea să facă din nou doar ceea ce ştie".

La rândul său, preşedintele executiv al PSD, Liviu Dragnea, a declarat marţi că românii care vor să-l aibă încă zece ani, sau măcar cinci ani, pe Traian Băsescu la conducere, chiar dacă nu direct, îl pot vota pe Iohannis. Dragnea susţine că Iohannis vrea să-l pună premier pe Traian Băsescu, pentru că se pare că ar fi o anumită înţelegerea între ei.

În replică, prim-vicepreşedintele PNL, Ludivic Orban, a declarat: "Nu există nicio legătură. Klaus Iohannis este Klaus Iohannis. Este un om cu propria personalitate, cu experienţa proprie, cu calităţile şi cu trăsăturile pe care le are. Nu mai insistaţi pe această alăturare, care este făcută în mod evident de unii dintre adversarii noştri politici. Nu este făcută decât cu un scop propagandistic şi nu are niciun fel de legătură cu realitatea. În ceea ce ne priveşte pe noi, noi nu facem campanie să-l convingem pe Traian Băsescu să voteze cu cineva, noi face campanie către cetăţenii români pentru a-şi alege un preşedinte care să scoată practic societatea românească din stagnarea şi sărăcia în care se găseşte astăzi sub conducerea PSD".

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne