Cuplul Blaga-Gorghiu: PNL nu a creditat niciodată extremismul, şovinismul, antisemitismul ori xenofobia

În contextul acuzaţiilor de extremism care îl vizează pe Marian Munteanu, candidatului PNL la Primăria Capitalei, şi care s-au revărsat implicit şi asupra partidului, cuplul Gorghiu-Blaga a condamnat "toate aceste calomnii" şi atacuri venite din partea "adversarilor politici".
Alina Gorghiu
Alina Gorghiu (Eugen Horoiu/Epoch Times)

Cei doi lideri ai PNL, Alina Gorghiu şi Vasile Blaga, au transmis o scrisoare deschisă membrilor şi simpatizanţilor partidului în care condamnă acuzaţiile venite din partea "adversarilor politici" care duc o campanie electorală "lipsită de onestitate şi de respect pentru adevăr" inventând "teme false, precum pretinsa sensibilitate a unor candidaţi PNL pentru extremismul de dreapta".

Scrisoarea deschisă se vrea a fi un răspuns al conducerii partidului la "toate aceste calomnii". "PNL nu a fost, nu este şi nu va fi un partid care să aibă o ezitare cât de mică în ceea ce priveşte susţinerea principiilor fundamentale ale societăţii libere şi democratice".

"Nu a existat niciun moment în ultimii 26 de ani în care PNL să fi dat un credit extremismului, şovinismului, antisemitismului ori xenofobiei. Din contră, PNL a condamnat fără ezitare tot ceea ce în istoria României a însemnat un fel de a face politică şi de a guverna alimentat din ură, extremism şi apologia crimei, de la Holocaust şi până la regimul totalitar comunist", au subliniat cei doi copreşedinţi ai partidului.

Vă prezentăm mai jos scrisoare deschisă semnată de Vasile Blaga şi Alina Gorghiu:

"Iată că odată cu apropierea zilei de vot pentru alegerile locale, competitorii noştri politici constată, prin intermediul sondajelor de opinie şi prin discuţiile directe cu cetăţenii, faptul că proiectul politic al PNL capătă un suport tot mai mare din partea românilor. Ca urmare a muncii politice depuse de membrii PNL în ultimele luni, a procesului credibil de selectare a unor candidaţi care aduc un suflu nou în politica românească, a impactului în opinia publică a Decalogului liberal (document imitat de alte partide fără niciun succes!), a gestionării cu succes a procesului de fuziune, încrederea opiniei publice în PNL şi în candidaţii propuşi de PNL este în creştere.

În timp ce toate celelalte partide politice, fără excepţie, sunt tot mai departe de a transmite un mesaj clar de profesionalism şi de desprindere de practicile nefaste ale corupţiei, proiectul politic al PNL a căpătat claritate şi coerenţă. Aşa cum se ştie, suntem singurul partid care a depus un efort neîntrerupt de mai mulţi ani, fără ezitări, în ceea ce priveşte întărirea sistemului legal de luptă împotriva corupţiei, consolidarea instituţiilor judiciare şi protejarea statului de drept şi a domniei legii.

Pe de altă parte, se poate uşor vedea faptul că adversarii politici ezită în a-şi curăţa propriile partide de toţi cei asupra cărora planează suspiciuni de corupţie şi nu pun umărul la atât de necesarul efort de înnoire a clasei politice româneşti. Acesta este fondul pe care adversarii politici duc o campanie electorală lipsită de onestitate şi de respect pentru adevăr. Ei pur si simplu inventează teme false, precum pretinsa sensibilitate a unor candidaţi PNL pentru o linie politică marginală şi irelevantă în societatea românească, extremismul de dreapta.

Din dorinţa de a curma acum odată pentru totdeauna toate aceste calomnii reafirmăm faptul că PNL nu a fost, nu este şi nu va fi un partid care să aibă o ezitare cât de mică în ceea ce priveşte susţinerea principiilor fundamentale ale societăţii libere şi democratice.

Nu a existat niciun moment în ultimii 26 de ani în care PNL să fi dat un credit extremismului, şovinismului, antisemitismului ori xenofobiei. Din contră, PNL a condamnat fără ezitare tot ceea ce în istoria României a însemnat un fel de a face politică şi de a guverna alimentat din ură, extremism şi apologia crimei, de la Holocaust şi până la regimul totalitar comunist.

Ca partid istoric şi liberal, în toţi aceşti ani, valorile pe baza cărora am construit demersul nostru politic au fost mereu dialogul, toleranţa, respectul pentru valorile celorlalţi şi pentru democraţie. Acest lucru este adânc implantat în genele partidului nostru liberal şi acest punct de vedere este împărtăşit de toţi membrii PNL, fără excepţie, de la cel mai vârstnic membru, dl Mircea Ionescu - Quintus şi până la cei mai tineri şi mai noi colegi ai noştri.

Solicităm tuturor să nu ignore faptul că PNL, tocmai datorită valorilor pe care le-a promovat mereu, are cea mai lungă experienţă în ceea ce priveşte suferinţele la care a fost supus de reprezentanţi fanatizaţi ai extremismului de dreapta şi, deopotrivă, ai extremismului de stânga în anii tulburi de la jumătatea sec. XX. Lideri istorici de anvergură ai PNL au căzut deopotrivă apărând democraţia de loviturile extremei drepte în perioada interbelica şi de avansul regimului comunist câţiva ani mai târziu.

Începând cu luna ianuarie 1990 PNL a fost mereu susţinătorul valorilor societăţii democratice, al aducerii României la locul său de drept în Europa pentru integrarea în UE şi în NATO.

În puţine zile se va finaliza procesul de depunere a candidaturilor pentru alegerile locale. Pentru PNL şi pentru celelalte partide urmează campania electorală. În acest moment, mesajul nostru, al conducerii PNL către toţi membrii şi către toţi simpatizanţii partidului nostru este unul singur: şi de această dată, ca şi la fiecare rând de alegeri care a trecut din 1990 şi până acum PNL, prin candidaţii săi şi prin membrii săi, va susţine deopotrivă democraţia, statul de drept, profesionalizarea clasei politice, combaterea corupţiei, dialogul paşnic, toleranţa şi, mai presus de toate, respectul pentru valoarea şi pentru unicitatea fiecărui om."

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne