Cum vrea Simion să-i convingă pe români să îl trimită la Cotroceni: Le promite un milion de locuinţe la “preţuri accesibile”

George Simion la Arenele Romane, 15 iunie 2024 (Captură video)
Andrei Popescu
17.06.2024

Liderul AUR, George Simion, şi-a lansat oficial sâmbătă seara candidatura la alegerile prezidenţiale în cadrul unui eveniment fastuos organizat la Arenele Romane, în Bucureşti, unde au participat câteva sute de membri de partid.

Anterior, tot sâmbătă, Consiliul Naţional de Conducere al Alianţei pentru Unirea Românilor a decis cu unanimitate de voturi ca Simion să fie candidatul partidului în cursa pentru fotoliul de la Cotroceni.

În privinţa programului său din campania pentru prezidenţiale, Simion a declarat că vine cu “soluţia împroprietăririi românilor”, respectiv cu un proiect “de construcţie a unui milion de locuinţe la preţuri accesibile”.

“Vor spune unii că, vai, nu e posibil. Ba e posibil, prin mult, mult efort şi noi ştim să depunem efort şi să fim harnici. De asta sunt singurul preşedinte de partid care a ţinut să iasă în faţă să îşi asume candidatura la preşedinţia ţării. Ceilalţi merg pe la ambasade şi sunt leneşi”, a continuat Simion, citat de G4Media.ro.

De asemenea, Simion a transmis că AUR nu va face nicio alianţă cu PSD sau PNL şi că “mandatul său e imperativ” în sensul acesta.

În plus, liderul AUR a reamintit că partidul pe care îl conduce trimite şase reprezentanţi în Parlamentul European şi a dat asigurări că AUR nu va acorda “niciun vot Ursulei von der Leyen” pentru preşedinţia Comisiei Europene.

“Nu votăm un cancelar globalist şi măsurile lor care pun în pericol poporul şi valorile noastre”, a continuat el.

În ceea ce priveşte alegerile prezidenţiale, Simion a spus că “toate orătăniile din ghena iadului” vor încerca să împiedice turul doi al scrutinului, de teama că ar putea câştiga alegerile.

“La următoarele alegeri trebuie să ne asigurăm că vom opri frauda, pentru că generalul negru Coldea a pierdut, nu mai este, dar statul paralel există şi o să ne luptăm în continuare cu el”, a adăugat liderul AUR.

Reamintim, în acest context, că, un nou sondaj SOCIOPOL, realizat la comanda România TV, susţine că premierul şi liderul PSD Marcel Ciolacu ar conduce cursa pentru alegerile prezidenţiale din această toamnă, fiind urmat la distanţă de preşedintele AUR, George Simion.

Conform sondajului, Marcel Ciolacu are 31%, ceea ce înseamnă că intră în turul 2 fără niciun efort, pe locul doi plasându-se Simion cu 17%. De asemenea, potrivit sondajului, în turul 2 pentru alegerile prezidenţiale ar urma să intre Ciolacu şi Simion.

Pe poziţia a treia în preferinţele românilor s-ar afla secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană, cu 15%, iar pe locul 4 liderul PNL Nicolae Ciucă, cu 13%. Senatoarea Diana Şoşoacă se află pe poziţia a cincea, cu doar 7%.

Rezultatul SOCIOPOL este surprinzător în condiţiile în care în sondajele precedente, Geoană era dat drept favorit în rândul românilor pentru cursa prezidenţială.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor