Cum intenţionează PNL să facă rost de bani pentru campanie

PNL a găsit o metodă să facă rost de bani în campania electorală - se va împrumuta fie la bancă, fie la unii dintre liberalii din conducerea formaţiunii.
Vasile Blaga
Vasile Blaga (Epoch Times România)

Liberalii vor împrumuta bani pentru campania electorală, a anunţat luni, după şedinţa Comisiei de unificare a PNL, copreşedintele partidului Vasile Blaga.

"Un partid, pentru campania la nivel central, poate cheltui 2.200.000 de lei, aproximativ 400.000 de euro şi avem acele două variante. O variantă pentru care noi am început demersurile încă de săptămâna trecută — un împrumut la una din bănci, nu cele de stat, pentru că amândouă nu au dreptul să împrumute partide, conform unei HG de la începutul anului.

Dacă nu, să nu vă surprindă, 40 de colegi din conducerea partidului o să împrumute, în condiţiile legii, partidul, urmând să-şi ia banii înapoi în octombrie-noiembrie aşa cum spune legea după ce se încheie toată această procedură de către AEP", a declarat Vasile Blaga, citat de Agerpres

Liderul liberal a explicat că aceste împrumuturi vor fi contractate pe persoană fizică şi printr-un cont bancar. "Dacă auziţi să nu ziceţi că este altceva. Nu poţi decât să împrumuţi, nu poţi să donezi, ca să nu fie interpretări".