Criza din Sănătate. Dragnea: Iohannis să convoace de urgenţă CSAT. Este momentul unor decizii drastice

Social-democraţii cer convocarea Consiliul Suprem de Apărare a Ţării în contextul adâncirii crizei sistemului public de sănătate.
Liviu Dragnea
Liviu Dragnea (Eugen Horoiu / Epoch Times România)

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, îi solicită preşedintelui Klaus Iohannis să convoace de urgenţă Consiliul Suprem de Apărare a Ţării pe tema sistemului de sănătate, se arată într-un comunicat remis sâmbătă de social-democraţi.

"Dat fiind faptul că sănătatea este o componentă majoră a siguranţei naţionale îi solicit public preşedintelui Iohannis ca, în contextul adâncirii crizei sistemului public de sănătate, să convoace de urgenţă Consiliul Suprem de Apărare a Ţării, care să analizeze situaţia şi să propună măsuri urgente care să ofere populaţiei certitudinea că autorităţile sunt capabile să rezolve aceste probleme.

După tragedia de la Colectiv de anul trecut şi criza bebeluşilor de la începutul acestui an, după dezvăluirile presei cu privire la falsificarea dezinfectanţilor folosiţi în spitale şi comunicarea de către guvern a faptului că în peste 50 de spitale românii îşi riscă viaţa din această cauză, după ce un fotbalist moare pe teren la câteva sute de metri de cel mai important spital de urgenţă din ţară, simpla demisie a ministrului Sănătăţii, care oricum nu este luată în considerare, nu ajută la nimic", a declarat Liviu Dragnea.

În opinia liderului social-democrat, deja nu mai avem de-a face cu o problemă socială, situaţia degenerând într-un risc de siguranţă naţională.

"Este momentul unor decizii majore, drastice, care să repună sistemul public de sănătate în parametrii unei funcţionări care să răspundă atât provocărilor normale, de zi cu zi, cât şi oricărei situaţii de criză. Altminteri, situaţia va scăpa de sub control, cu efecte greu de anticipat", a adăugat Liviu Dragnea.