Criza coronavirusului schimbă jocul politic. Mai mulţi lideri PSD ar putea vota Guvernul Cîţu (surse)

Marcel Ciolacu si membri PSD la Cotroceni
Marcel Ciolacu si membri PSD la Cotroceni (Epoch Times România)

Mai mulţi lideri PSD sunt hotărâţi să voteze joi pentru învestirea guvernului Cîţu, astfel încât la Palatul Victoria să fie instalat, cât de curând, un guvern plin în contextul epidemiei de coronavirus, însă nu este clar în acest moment care este poziţia liderului interimar, Marcel Ciolacu, au declarat pentru G4Media.ro surse politice.

Alte surse susţin că şi Ciolacu ar fi decis să-l voteze pe Florin Cîţu pentru funcţia de premier, deşi luni liderul PSD declara că partidul a decis să nu voteze Guvernul Cîţu. Pe de altă parte, Ciolacu a anunţat că parlamentarii PSD vor fi prezenţi la şedinţa de joi privind învestirea Guvernului.

Până acum, toate celelalte partide s-au poziţionat public în favoarea ideii de învestire cât mai rapidă a unui nou guvern în contextul răspândirii coronavirusului în România. Astfel, liderii USR, Pro România, ALDE şi PMP au pledat public pentru instalarea rapidă a unui guvern.

Revenind la PSD, mai mulţi parlamentari social-democraţi au declarat că vor să voteze guvernul deoarece ţara are nevoie să aibă rapid o conducere legitimă. Portiţa de scăpare o reprezintă ascunderea bilelor în momentul votului.

„Din clipa în care conducerea PSD a anunţat că vine să voteze împotriva Guvernului Cîţu, a lăsat de înţeles că pot apărea şi erori. Un partid care vrea să fie sigur că parlamentarii săi nu greşesc, îi ţine în bănci sau nu îi lasă să se prezinte la vot. Conducerea PSD le-a cerut să vină în plen şi să şi voteze. În aceste condiţii, e clar că şi ei ştiu că pot ajuta cu câteva voturi noul Guvern. Condiţia este însă să îi vadă pe liberalii care votează că îşi susţin propriul guvern. Nu poate trece Cabinetul Cîţu doar cu voturile PSD; trebuie să fie voturi şi de la PNL”, a explicat un lider PSD din Parlament pentru Europa Liberă.

Articolul integral poate fi citit aici

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne