Inspiraţi din strategia lui Ianukovici. Mihai Popşoi: Dodon şi Chicu atacă UE pentru a fi mângâiaţi pe cap de Moscova

Igor Dodon şi Ion Chicu
Igor Dodon şi Ion Chicu (gov.md)

Vicepreşedintele Parlamentului Mihai Popşoi consideră că Igor Dodon şi Ion Chicu atacă Uniunea Europeană pentru a fi mângâiaţi pe cap de Moscova, având speranţa că vor primi nişte bani pentru „campania electorală şi pentru buzunarele lor aşa cum le-a fost promis”.

Deputatul PAS scrie pe contul său de socializare că un şef de stat cumsecade ar mulţumi din suflet Uniunii Europene pentru cea mai generoasă asistenţă, pe când Dodon încearcă să o prezinte în lumină negativă. E foarte straniu că preşedintele încearcă din răsputeri să înrăutăţească relaţiile cu UE.

„Se pare că dl Dodon se inspiră din strategia lui Ianukovici, care a antagonizat relaţiile cu UE pentru a se victimiza în faţa lui Putin. Nu a mers departe cu această abordare. Dodon, Chicu şi compania fac la fel”, a adăugat Mihai Popşoi menţionând că cetăţenii R. Moldova înţeleg bine şi apreciază ajutorul european. Iar fariseismul lui Dodon îl poate duce la Rostov-pe-Don alături de Ianukovici.

Preşedintele Igor Dodon a declarat recent că Republica Moldova a auzit din partea Uniunii Europene „doar declaraţii”, în timp ce a primit ajutor real, doar din partea Chinei, Rusiei, Statelor Unite, Turciei şi Elveţiei, precum şi „deschidere şi ajutor” din partea României.

„Este regretabil că apar aceste declaraţii care pun ajutorul sincer oferit din partea Uniunii Europene în lumină negativă”, a declarat în context, ambasadorul UE la Chişinău Peter Michalko.

Potrivit vicepreşedintelui Parlamentului moldovean, Rusia a acordat asistenţă R. Moldova în sumă de 750 mii euro, Turcia 129 mii Euro, China 75 mii Euro, Polonia, Elveţia şi municipiul Iaşi în total 260 mii Euro, SUA 1,1 mln Euro iar Uniunea Europeană 87 mln Euro.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe