Cristiano Ronaldo a doborât un nou record de goluri marcate în carieră

Cristiano Ronaldo (Foto: facebook.com/Cristiano)
Mioara Stoica
28.05.2024

Starul portughez Cristiano Ronaldo a fost una dintre vedetele zilei, după ce a atins o nouă bornă istorică în cariera sa. De data aceasta, el a devenit jucătorul cu cele mai multe goluri marcate într-un singur sezon al campionatului Arabiei Saudite, reuşind o dublă în victoria cu 4-2 a lui Al Nassr în faţa lui Al Ittihad a lui Marcelo Gallardo.

Cu aceste două goluri, Ronaldo a adunat un total de 35 de goluri în 31 de meciuri, depăşind precedenta bornă de 34 de goluri, realizată de Abderrazak Hamdallah în 2019. Această realizare nu numai că i-a consolidat statutul în fotbalul saudit, dar a evidenţiat şi capacitatea lui de a transcende în diferite ligi.

Fidel stilului său, care l-a marcat în cei peste 20 de ani de carieră, portughezul s-a folosit de reţelele de socializare pentru a se referi la această realizare cu o frază frapantă: "Eu nu urmăresc recorduri, recordurile mă urmăresc pe mine".

În acelaşi timp, Al Nassr, actualul său club, a evidenţiat un alt record impresionant: portughezul este primul jucător din istorie care a devenit cel mai bun marcator în patru ţări diferite (Spania, Anglia, Italia şi acum Arabia Saudită). Aceasta este o dovadă a versatilităţii şi a capacităţii atacantului de a se adapta cu succes la diferite stiluri de joc şi niveluri de competiţie.

"Sunt mândru să intru în istorie ca primul golgheter în 4 ţări. Mulţumiri uriaşe tuturor cluburilor, coechipierilor şi staff-ului care m-au ajutat de-a lungul timpului", a scris el pe contul său oficial.

Primul gol al meciului a fost marcat de Ronaldo la finalul primei reprize. După o minge lungă, portughezul a controlat balonul cu pieptul şi, cu mare îndemânare, a învins apărarea şi a marcat cu precizie în faţa portarului Al Mahasnah. Cel de-al doilea gol al său, o lovitură puternică de cap în minutul 69.

Cele două goluri au dus scorul lui Ronaldo la 893 în 1224 de meciuri oficiale, extinzându-i avansul faţă de Lionel Messi, care a marcat 833 de goluri în 1060 de partide. Această competiţie între cele două vedete ale fotbalului a fost o constantă în ultimii ani, ţinându-i pe fani cu sufletul la gură în timp ce urmăresc realizările celor doi titani.

Merită menţionat faptul că, în ciuda recordului lor de goluri, Ronaldo şi Al Nassr nu au reuşit să câştige titlul de campion.

Această nouă bornă în Arabia Saudită nu este decât o nouă pagină din cariera extinsă şi plină de succese a portughezului, care continuă să adune realizări şi să sfideze limitele jocului frumos, până la a fi cap de listă la naţionala Portugaliei pentru Campionatul European care se va disputa între iunie şi iulie. Acesta va fi al şaselea turneu continental al portughezilor, după ce a jucat în 2004, 2008, 2012, 2016 (câştigător) şi 2021.

Fanii lui Al Nassr şi ai fotbalului mondial rămân în expectativă în aşteptarea următoarelor capitole din cariera unuia dintre cei mai mari jucători din toate timpurile. În vârstă de 38 de ani, Cristiano Ronaldo continuă să fie un personaj de seamă datorită golurilor şi performanţelor.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor