Cristiano Bergodi (antrenor Sepsi OSK), declaraţii înaintea disputării finalei Cupei României

"FC Voluntari e o echipă greu de bătut. Dar noi suntem bine pregătiţi şi vrem ne bucurăm de finală. Trebuie să jucăm fără presiune pentru că e o finală şi se poate întâmpla orice.." - Cristiano Bergodi.
Antrenorul italian Cristiano Bergodi.
Antrenorul italian Cristiano Bergodi. (Getty Images)

Conducătorul principal de joc a echipei de fotbal Sepsi OSK Sfântu Gheorghe, Cristiano Bergodi, a prefaţat, miercuri, într-o conferinţă de presă, duelul cu FC Voluntari din ultimul act al Cupei României, programat joi, de la ora 20:30, pe Stadionul Rapid-Giuleşti din Capitală.

"Ne bucurăm că suntem în finală, am atins un obiectiv. La tragerea la sorţi, când am picat cu Universitatea Craiova, nimeni nu cred că se gândea că vom putea juca finala. Dar uite că am ajuns şi ne bucurăm. Finala se anunţă însă foarte grea, pentru că întâlnim o echipă incomodă, care tot sezonul a fost sus pe locurile 4-5 în clasament.

FC Voluntari e o echipă greu de bătut. Dar noi suntem bine pregătiţi şi vrem ne bucurăm de finală. Trebuie să jucăm fără presiune pentru că e o finală şi se poate întâmpla orice. Sper să fiu inspirat, iar jucătorii să dea 150% pe teren. Mai departe, cel mai bun să câştige, pentru că în fotbal trebuie să ştii să şi pierzi.

Trebuie să gestionăm bine emoţiile, pentru că se poate întâmpla că ele să te facă să nu dai 100%. Vom vedea cine va fi mai bun, mai puternic. Referitor la joc, o finală nu se joacă, se câştigă. Eu prefer să jucăm cum jucăm de obicei. Adversarii ştiu că iau puţine goluri, dar joacă diferit de noi. Vedem mâine, eu sper să câştige cel mai bun de pe teren şi să fie un meci frumos, cu goluri.

Dar emoţii sunt, chiar şi eu am, pentru că eu sunt de 17 ani în România şi cu mult timp în urmă am jucat o finală cu FC Naţional, pe care am pierdut-o în faţa Rapidului", a mărturisit tehnicianul.

"Ne-am pregătit pentru loviturile de departajare pentru că se poate întâmpla orice. Ştim foarte bine că Mihai Popa este un jucător tânăr şi un portar foarte bun. Dar eu cred că meciul se poate câştiga mâine în 90 sau 120 de minute. Însă suntem pregătiţi şi pentru penalty-uri. Ştim că Popa e un portar de viitor care apără 4-5 penalty-uri într-un campionat, deci are anumite caracteristici", a adăugat italianul.

Echipa de fotbal Sepsi OSK Sfântu Gheorghe va ţine piept în finala Cupei României formaţiei FC Voluntari, joi, de la ora 20:30, pe Stadionul Rapid-Giuleşti din Bucureşti.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Sport