Cazul Olguţa Vasilescu. Macovei: Un om anchetat penal care gestionează bani publici trebuie să demisioneze

Urmărită penal într-un dosar marca DNA, primăriţa Craiovei, Lia Olguţa Vasilescu, rămâne în continuare opţiunea PSD pentru locale deşi, în opinia şefei M10, Monica Macovei, ar trebui să facă un pas în spate.
Europarlamentarul Monica Macovei
Europarlamentarul Monica Macovei (DIETER NAGL/AFP/Getty Images)
Andrei Pricopie
11.04.2016

Primăriţa Craiovei, Lia Olguţa Vasilescu, care este anchetată penal într-un dosar de corupţie ar trebui să demisioneze din funcţie, a declarat europarlamentarul Monica Macovei, prezentă la Craiova la lansarea candidaţilor M10 pentru alegerile locale, relatează Agerpres.

"Un om care este anchetat penal, chiar dacă nu este arestat preventiv, trebuie să îşi dea demisia, pentru că gestionează în continuare bani publici care sunt banii cetăţenilor şi ca atare încrederea publică în această persoană nu mai există. După scandalul "Panama Papers", premierul Islandei şi-a dat demisia. Desigur şi oamenii au ieşit în stradă supăraţi, dar premierul şi-a dat demisia imediat, nu forţat de oameni.

Asta este o altă chestiune. Oamenii trebuie să se implice civic. Adică dacă se întâmplă o porcărie în Craiova, oameni buni, ieşiţi în stradă, în mod paşnic, să vadă că vă pasă. Un popor inert este moartea democraţiei, intrăm în dictatură. (...) Haideţi să ieşim în stradă când nu este ok, să ne spunem părerea, să ne susţinem ideile", a afirmat Monica Macovei.

Şefa M10 consideră important ca oamenii să conştientizeze că primarii nu trebuie să depindă de un partid care le cere să facă anumite lucruri numai pentru că i-au pus în funcţii. "Lumea trebuie să înţeleagă că banii de la Primăria Craiova, de exemplu, sunt banii lor, nu este ban public, ci numai banii cetăţenilor".

Urmărită penal pentru luare de mită (4 infracţiuni), folosirea autorităţii sau influenţei în scopul obţinerii de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite (3 infracţiuni) şi spălare de bani, primăriţa Craiovei a fost reţinută, ulterior plasată în arest la domiciliu, pentru că în final - miercuri - să scape de tot de măsurile preventive, fapt ce îi permite să îşi vadă în continuare liniştită de bătălia electorală.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor